Cum sa devii eroul vietii tale?

Desi nu observam acest lucru prea des, toti dintre noi incercam sa ne comportam precum anumite persoane care au avut succes in ceea ce au facut. Noi le-am dat si un nume acestor oameni: EROI.

Ce este de fapt un erou? Dictionarul explificativ roman spune asa: “Persoana care se distinge prin vitejie si prin curaj exceptional în razboaie, prin abnegatie deosebita în alte împrejurari grele ori în munca.”

Bineinteles ca scopul acestui cuvant este de a scoate in evidenta un personaj, de a-l deosebi intr-un mod de oamenii obisnuiti. Azi sunt foarte multe personaje din lumea mondena care devin in mod incredibil eroi pentru copiii cu mintea nedezvoltata, nici nu trebuie sa va povestesc despre cum afecteaza modul de gandire personaje ca Miley Cyrus si Justin Bieber pentru mii de copii.

Fiecare dintre noi avem un erou in viata, un idol, o persoana cu anumite calitati care este in stare sa ne capteze toata atentia si in acelasi timp sa ne tulbure inima.

Eroul se foloseste de curaj pentru a infrunta provocarile si greutatile care apar pe drum, si reuseste sa invinga atunci cand ceilalti se tem si renunta.

Acuma vreau sa-ti pui urmatoarea intrebare: Cum ar fi daca eroul vietii tale ai fi chiar tu? Daca ai reusii sa treci peste toate problemele, daca in ciuda asteptarilor negative ale celorlalti ai incepe sa ai succes?

Cred ca s-ar simti extraordinar. Vreau sa-ti spun ca in acest moment, AI EXACT CEEA CE MERITI, nimic mai mult sau mai putin. Ai relatia pe care o meriti, anturajul pe care il meriti si sanatatea pe care o meriti. Iar daca nu esti multumit de vreun capitol al vietii tale, lasa-ma sa-ti spun ca il poti schimba, il poti imbunatatii. Decizia este in mainile tale.

Ai curajul si claritatea unui erou pentru a face anumite schimbari?

Eu, promit sa-mi dau toata silinta pentru a ma motiva si ajuta in drumul meu, si pentru a te ajuta pe tine in rezolvarea posibilelor dificultati pe care le vei intalni.

Acum, hai sa vedem cateva calitati esentiale ale unui erou, care il deosebesc de ceilalti:

Prima calitate este CONCENTRAREA. Un erou isi focalizeaza atentia pe elementele care trebuie abordate.Va gasi solutii la problemele ce apar. Daca ceva nu merge bine si nu aduce rezultatele dorite va schimba tactica,va aborda probleme din mai multe puncte de vedere.

Daca oboseala cronica sau suferinta pulmonara ce ati dobandit-o in urma fumatului va da batai de cap singura solutie este renuntarea la acest viciu.

A doua arma ce-o poseda eroii sunt CONVINGERILE. Ele ne modeleaza comportamentul, care la randul lui determina rezultatele. Convingerile reprezinta programarea, despre care am discutat intr-un articol mai vechi.

Exista convingeri care ne dau putere:” Nu exista esec, doar feedback”.Poate ai fost concediat sau venitul tau incepe sa scada, poate partenerul de cuplu nu te mai iubeste ca la inceput. Daca toate acestea le vei privi ca pe un feedback, vei vedea ca toate iti ofera ocazia sa schimbi ceva, sa te maturizezi sa faci ceea ce nu ai facut inca.

Exista si convingeri care ne trag inapoi:”Nu pot sa fac asta”, “Este prea greu pentru mine”.Daca ai aceste convingeri vei actiona in conformitate cu acestea, si vei atrage roadele gandurilor tale, bineinteles ca asteptarile vor fi negative.

Cateva convingeri care te pregatesc de succes:”Pot sa fac asta”, “Sunt puternic”, “Am libertatea de a alege ce este bine si rau”, “Intotdeauna exista o cale de rezolvare”, “Ceea ce se intampla in jurul meu, nu ma afecteaza direct”.

INTELIGENTA EMOTIONALA o gasim intotdeauna in arsenalul unui erou.El stie ca nu intotdeauna lucrurile se intampla cum vrea, de aceea se adapteaza la situatie si cauta sa evolueze.Nu poti controla circumstantele, dar iti poti controla gandurile.

Pana la urma e ceva trecator, intamplari aparute in viata ta menite sa te faca sa devii mai bun.

TEAMA.Fiecare dintre noi avem teama, pana si eroii dar este important s-o folosim pentru noi, s-o cultivam in interiorul nostru pentru a ne propulsa spre evolutie si sa ne urmam pasiunile.

Un erou intodeauna are un SCOP, o destinatie unde va ajunge. Stie ca in ciuda greutatilor si provocarilor va ajunge unde si-a propus.

Pana la urma, “eroul” porneste din mintea fiecaruia, este o atitudine. Si tu poti alege sa fii un erou, sa depasesti toate obstacolele.

Ia decizia ca de azi inainte sa lupti pentru idealurile si visele tale, si cu fieacare zi care trece sa simti ca te apropii de acel stadiu de erou.

Iti doresc o zi cat mai frumoasa si vreau sa-mi lasi intr-un comentariu parerea ta legata de acest articol.
Pe curand.

You may also like...