Cum să faci tehnologia să funcționeze pentru tine și nu împotriva ta

Tehnologia este ca o sabie cu două tăișuri. Poate funcționa pentru tine sau împotriva ta. Utilizați-l pe calea cea bună și tehnologia vă poate ajuta să deveniți mai productivi. Dar folosiți-o într-un mod greșit și tehnologia vă poate scoate de la ce contează cel mai mult. De aceea este important să știi cum să faci tehnologie pentru tine.

Cum poți să faci asta? Iată câteva sfaturi.

1. Cunoaște-ți opțiunile

Pentru a profita la maximum de tehnologie, mai întâi trebuie să știți care sunt opțiunile. Dacă nu știți ce este disponibil, cum puteți profita la maximum de ele?
Nu trebuie să știți totul (de fapt, încercarea de a face acest lucru va lua timp departe de a vă face munca reală), dar trebuie să cunoașteți tendințele. Trebuie să știți când vine un nou val.
Pentru aceasta, urmați câteva publicații tehnologice și citiți-le selectiv.

2. Cunoaste-ti nevoile

La fel de important să știți opțiunile dvs. este cunoașterea nevoilor dvs. De ce? Pentru că vă va ajuta să găsiți instrumentele potrivite pentru dvs. Vă va ajuta să evaluați instrumentele potențiale.

Ce vrei sa obtii? Și ce fel de instrumente vă vor ajuta să ajungeți acolo?

3. Găsiți instrumentele potrivite

Apoi, trebuie să experimentați cu instrumente potențiale. Obiectivul dvs. este de a găsi instrumentele care se potrivesc nevoilor dvs. specifice.
Aflați punctele forte ale fiecărui instrument și folosiți-l corespunzător. De exemplu, folosesc Evernote pentru a arhiva articole interesante, dar folosesc OneNote pentru a-mi stoca ideile.

4. Stick la ceea ce funcționează

După ce găsiți un set de instrumente care funcționează pentru dvs., lipiți-vă cu el. Nu are rost să folosiți întotdeauna cele mai recente instrumente. De ce? Pentru că asta te va împiedica doar să faci lucrurile!

Adevărul este că, făcând lucrurile trebuie să fii familiarizat cu instrumentele tale. Acest lucru nu s-ar întâmpla dacă continuați să treceți la noi instrumente. Așadar, luați în considerare numai trecerea la un nou instrument dacă acesta oferă un beneficiu semnificativ.

5. Setați limitele

Amintiți-vă că tehnologia poate funcționa împotriva dvs. Acest lucru este valabil mai ales în cazul social media. Dacă îi consumi prea mult, nu vei face lucrurile. De asemenea, întreruperile constante vă vor scadea productivitatea.

Așa că ai stabilit limite. Dezactivați notificările de pe telefonul dvs. și limitați admisia socială a media doar de câteva ori pe zi.

***
Aplicarea acestor sfaturi vă va ajuta să faceți tehnologia să funcționeze pentru dvs. și nu împotriva dvs. Veți fi pe cale să vă atingeți întregul potențial!

You may also like...