Cum să îți începi bine ziua: 6 sfaturi practice

Vrei să ai o zi bună? Ei bine, atunci este important să îți începi bine ziua. Dacă o faceți, șansele sunt ca ziua dvs. să fie și bună. Dar dacă nu, s-ar putea să se întâmple contrariul. Cum îți începi ziua poți să o faci sau să o rupi.

Iată cum să îți începi bine ziua:

  1. Treziti-vă devreme

Cât de devreme este devreme? Depinde. În opinia mea, importantul este că aveți suficient timp pentru o rutină bună dimineața (lucrurile pe care le enumăr mai jos). Dacă te ridici târziu, te vei grăbi. Așadar, ridicați-vă suficient de devreme pentru a avea o rutină bună dimineața.

  1. Fii încântat de zi

Asta e important. Atitudinea pe care o ai atunci când îți începi ziua poate avea un impact mare. Dacă te muie că vei avea o zi mizerabilă înainte, îți va fi greu să ai o zi bună. Pe de altă parte, dacă sunteți entuziasmat de ziua voastră, veți pleca la bun început.

Cum poți fi entuziasmat de ziua ta?

Gândiți-vă la lucrurile bune care se vor întâmpla pe parcursul zilei. Chiar dacă ceva nu arată bine, uitați-vă la partea pozitivă.

De exemplu, este posibil să aveți o sarcină dificilă la locul de muncă. Dar în loc să te gândești la cât de dificil este, gândește-te ce provocare interesantă este. Reformându-ți mintea astfel, vei avea o atitudine pozitivă în ceea ce privește ziua ta.

  1. Aveți un timp liniștit

Trebuie să vă reconectați cu valorile și scopul dvs. devreme. De asemenea, trebuie să obțineți direcție pentru restul zilei. Puteți face acest lucru având o perioadă liniștită.

În cazul meu, îmi petrec acest timp rugându-mă și citind Scriptura. În cazul dvs., s-ar putea să fie ceva diferit. Important este că în această perioadă găsești echilibru. Este timpul să te recalibrezi pentru ziua următoare.

  1. Exercițiu

În trecut, nu aveam obiceiul să lucrez dimineața. Nu știam ce îmi lipsea! Odată ce am început obiceiul, am putut simți diferența. Mă face să mă simt proaspăt și energizat.

Dacă încă nu aveți acest obicei, încercați-l. Chiar și 10-15 minute se vor descurca. Simțiți diferența în nivelul dvs. de energie.

  1. Planifică-ți ziua

La fel ca un general ar trebui să aibă un plan de luptă înainte de a intra într-o luptă, ar trebui să ai un plan înainte de a intra în ziua ta. Cum? Organizându-vă programul într-un mod care să vă maximizeze eficiența.

De exemplu, am descoperit că am nevoie de o minte proaspătă pentru a scrie, așa că o programez devreme. Dacă o fac mai târziu, ideile mele nu vor curge. Pe de altă parte, programez sarcini mai puțin creative (cum ar fi cercetarea) pentru mai târziu în zi. Aranjând astfel activitățile mele, îmi maximizez eficacitatea.

  1. Ia un mic dejun

Știu că există opinii diferite în acest sens, dar pentru mulți oameni care iau un mic dejun le pot oferi energia de care au nevoie pentru a începe ziua. Acesta este un motiv pentru care ar trebui să vă ridicați suficient de devreme: veți avea timp pentru un mic dejun bun.

***

Aveți și alte idei în a vă începe bine ziua? Simțiți-vă liber să vă împărtășiți gândurile în comentarii.

 

You may also like...