Cum sa lansezi un lampion?

lampioane onlineLampioanele sunt baloane cu aer cald, de dimensiuni mici, usoare, de obicei confectionate din hartie tesuta si o rama de metal sau de bambus. Ele sunt disponibile spre a fi puse in vanzare la preturi destul de mici, in general de ordinul a cativa lei, dar sunt, de asemenea, si foarte usor de realizat cu materialele de acasa.

Chiar daca lansezi aceste baloane cu scopul lor prestabilit, in cadrul unui festival asiatic sau pur si simplu pentru distractie si placerea de a le observa, e important sa tinem cont de masurile de siguranta pentru a preveni incendiile si sa ne asiguram ca toata lumea, inclusiv o persoano care nu este implicata in activitatea noastra, este in siguranta.

Acestea sunt cateva dintre masurile de siguranta pe care ar trebui sa le luam atunci cand vrem sa utilizam lampioane pentru petreceri:

1. Alegerea unui loc sigur

In marea majoritate a cazurilor, lanternele sunt perfect sigure si distractive. De obicei, acestea urca lent spre cer, lumanarea sau obiectul inflamat ramane fara combustibil, iar balonul zboara inofensiv pana la contactul cu solul. Cu toate acestea, din cauza faptului ca acestea sunt alimentate de o sursa de foc si sunt confectionate din hartie, exista oricand sansa, mica, ce-i drept, ca unul sa ia foc si sa scape de sub control. Recomandat ar fi sa se aleaga locuri ferite de obiecte ce ar putea fi inflamabile. Parcurile sau campurile deschise sunt perfecte pentru acest scop. In spatiul respectiv nu trebuie sa existe copaci, acoperisuri, stalpi de curent sau orice alt element de acest fel in momentul in care lansati lampionul.

2. Lansarea lampionului pe vreme favorabila

Lampioanele sunt menite sa zboare libere prin aer, furnizand o priveliste minunata pe o suprafata destul de mare si intr-un timp indelungat. Incearcati sa il lansati in timpul unei nopti linistite, fara vant, nori. Nu il lansati intr-o zona in care exista posibilitatea sa ploua sau este vant puternic. Vremea neinduratoare poate sa amortizeze distractia, facandu-va sarcina de a lansa lampionul o povara.

3. Deschiderea si verificarea ramelor
Atunci cand sunteti pregatiti sa lansati lampionul, aruncati o privire asupra partii de jos a acestuia, mai exact a materialului de inflamat si a ramelor ce delimiteaza balonul de acea zona. Asigurati-va ca toata suprafata este deschisa si flacara nu va atinge de marginea balonului.

4. Umplerea balonului cu aer
Inainte de a lansa lampionul, asigurati-va ca balonul este umflat cu aer in asa fel incat nicio parte a materialului nu se afla directionata spre interior. Nu doar ca va va ajuta sa il ridicati mai usor de la pamant, insa va preveni si materialul sa ia contact cu flacara si sa arda.

5. Aprinderea sursei de foc
Dupa ce ati parcurs toti pasii precedenti si ati luat in calcul masurile de siguranta, nu ramane decat sa aprindeti sursa de foc si sa lasati lampionul sa isi faca treaba. Va dura cateva secunde, poate chiar minute pana cand balonul sa devina plutitor. In acest timp, acesta trebuie tinut de margini pentru a va asigura ca acesta nu isi va schimba forma si va pierde aerul acumulat in interior.

Cam acestia ar fi procesul de lansare a lampionului, nu ramane decat sa va puneti o dorinta, optional. In anumite traditii, lanternele colorate obisnuiau sa aduca noroc persoanei sau familiei ce le-a creat. Va puteti pune o dorinta in timp ce balonul isi gaseste drumul spre cer, sau o puteti scrie pe material inainte de a fi lansat.

You may also like...