Cum să nu-ți pierzi ideile

Sunt momente când ideile îmi vin brusc în minte. Nu trebuie să fie într-un anumit moment sau ocazie. Mă duc la campus, așezat în pat, gătit sau orice altceva. Ideile vin imediat. De multe ori, ideile vin doar odată. Aceasta înseamnă că, dacă uit ideile, va fi foarte greu să le recuperăm. Așa că am învățat să nu pierd nici o singură idee, iar regula pentru asta este foarte simplă:

Scrie-le cât mai curând posibil

Când intru in greva ideilor, de obicei opresc tot ce fac și scriu mai întâi ideile. Scrierea ideilor cât mai curând posibil este foarte importantă, în caz contrar ideile ar fi trecut în materie de minute. Și așa cum am spus mai sus, va fi foarte greu să le recuperăm.

Din moment ce ideile pot veni oricând, am obiceiul de a aduce o bucată de hârtie și un stilou cu mine oriunde mă duc. Nu trebuie să fie o carte de buzunar sau un card index, doar o bucată de hârtie simplă. Ori de câte ori ideile lovesc, aș scoate repede hârtia din buzunar și le scriu. Mai târziu, când mă duc acasă, transferam ideea în jurnalul meu de idei în computer. Lucrează pentru mine și cred că va funcționa și pentru tine. Desigur, detaliile despre modul în care faceți acest lucru depinde de dvs. Doar nu lăsați ideile să dispară.

You may also like...