Cum sa realizezi un web design in doar opt pasi?

Intelegem prin webdesign, in general, realizarea de site-uri, incepand cu momentul  conceperii structurii si a interfatei, pana la terminarea programarii, si, astfel, introducerea de date care constitue, in fond, continutul site-ului: imagini, texte si multe altele.

Pentru a realiza un site web, trebuie sa treci mai intai, prin mai multe etape. In continuare, le voi enumera:

 1. Analiza preliminara
 2. Concretizarea ideilor
 3. Schițarea elementelor vizuale și compunerea structurii sitului
 4. Programarea paginilor web în HTML, CSS, Javascript etc sau implementarea unui soft pentru crearea unui magazin online
 5. Testarea sitului
 6. Schimbarea părților care nu corespund țintei
 7. Publicarea sitului pe Internet sau pe un intranet
 8. Modificarea ulterioară și relansarea pe Internet, după nevoile clienților sau ale timpului.

Daca iti doresti sa actualizezi ulterior site-ul, poti face asta in doua moduri: fie apeland la web designer, fie prin contactarea proprietarului site-ului, a interferentei de administrare pusa la dispozitie de web designer. Cea de a doua varianta este cea mai preferabila, dar se poate face doar in cazul in care site ul dispune de CMS (content system management), proprietarul  fiind pe cont propriu.

Site-urile sunt alcatuite in mare parte din table care au linii (acestea fiind invizibile pe ecran), in care sunt inserate imagini (butoane, imagini-simbol, sigla etc.) si texte, realizandu-se in acest mod, un aspect unitar, pentru a nu fi sesizata vizual organizarea prin tabele. Despre tabelele celulelor se pot spune destul de multe lucruri:

 1. pot avea fundaluri colorate
 2. pot fi alcătuite din imagini și desene care se repetă pe orizontală sau pe verticală
 3. pot fi umplute cu texturi mai mult sau mai puțin neregulate (ca pietrișul, frunzișul etc.)
 4. sau pot rămâne și albe.

Acestea ar fi pe scurt o serie de amanunte pe care vi le-am putut oferi cu privire la procesul de realizare a unui site prin intermediul webdesignului.

You may also like...