Cum să-ți dezvolți pasiunile multiple

Cred că dezvoltarea pasiunilor tale multiple este importantă pentru a trăi o viață bogată. În plus, este important să vă puteți dezvolta ideile exponențial. Dar cum faci asta? Cum vă dezvoltați pasiunile multiple? Aici aș dori să împărtășesc câțiva pași practici pe care îi puteți face pentru a vă dezvolta mai multe pasiuni. Aici sunt ei:

  1. Enumerați-vă pasiunile

Înainte de a lua măsuri suplimentare pentru a-ți dezvolta pasiunile, ar trebui să recunoști care sunt pasiunile tale. Faceți o listă cu toate lucrurile care vă pasionează. Pentru a vă ajuta să vă recunoașteți pasiunile, iată semne de pasiune: pierdeți evidența trecerii timpului în timp ce o faceți; într-un adevărat sens, este ceva ce ai fi dispus să faci gratuit, de dragul său (din 37 de lecții pentru a te ajuta să trăiești o viață care contează).

  1. Obține resurse pentru fiecare pasiune

După ce vă enumerați pasiunile, trebuie să aveți resurse bune pentru a învăța. Din fericire, există o mulțime de resurse gratuite gratuite pe Internet. Pentru fiecare pasiune:

Căutați în directorul blogului Technorati pentru a găsi subiectul care corespunde pasiunii voastre. De asemenea, puteți naviga pe Technorati pe baza etichetelor. Enumerați blogurile din subiectul dvs. în funcție de autoritate. Blogurile cu înaltă autoritate sunt de obicei resurse bune de la care să înveți. Căutați blogurile respective și abonați-vă la cel puțin unul dintre ele.

Abonați-vă la cel puțin un podcast

Pe lângă abonarea la bloguri, vă recomand să vă abonați și la cel puțin un podcast legat de pasiunea dvs. Podcast-urile vă oferă experiență de învățare diferită, deoarece acestea sunt sub formă audio (sau video). A avea diferite forme de resurse vă permite să învățați într-un mod mai bogat.

iTunes are liste de podcast-uri de top în multe categorii, astfel încât puteți răsfoi subiectul legat de pasiunea dvs. și să vă abonați la podcast-uri acolo. LearnOutLoud are, de asemenea, un director de podcast bun, cu podcast-uri selectate de pe Internet.

Alăturați-vă canalului StumbleUpon corespunzător

Dacă nu v-ați alăturat StumbleUpon, atunci ar trebui. Este un mod ușor și distractiv de a descoperi noi resurse. StumbleUpon vă permite să faceți „navigare prin canal” în care vi se vor prezenta noi pagini ale subiectului respectiv. Există o mulțime de subiecte disponibile la StumbleUpon, deci alătură-te celui care corespunde pasiunii tale.

Acești pași sunt doar pentru resursele pe care le puteți obține liber pe Internet. Desigur, este o idee bună să adăugați și alte resurse, cum ar fi citirea cărților.

  1. Scrie ideile pe care le obții

Acesta este, desigur, un pas important. Am vorbit despre importanța scrierii ideilor dvs. de mai multe ori în acest blog. Consultați 4 modalități simple de a nu pierde niciodată ideile pentru câteva sfaturi practice despre captarea ideilor tale.

  1. Faceți lista „următoare acțiuni” pentru fiecare pasiune

După ce ai învățat și obținut idei, trebuie să stabilești ce acțiuni urmează să faci pentru a le aplica. Gândiți-vă la lucruri practice pe care le puteți face pentru a vă pune în acțiune cunoștințele. Nu trebuie să fie ceva complex, lucrurile simple vor face. Și nu trebuie să faci multe lucruri, unul sau două lucruri sunt în regulă. Concluzia este că ar trebui să faci ceva pentru a-ți dezvolta pasiunile.

  1. Explorați lucruri din afara listei actuale de pasiuni

Toți pașii de mai sus pot fi folosiți pentru a dezvolta pasiunile pe care le enumerați la pasul 1. Dar cine știe, poate mai aveți și alte pasiuni pe care nu le-ați recunoscut. Așadar, păstrează-ți mintea deschisă și explorează zonele din afara listei actuale de pasiuni. Puteți începe explorarea dvs. adunând unele resurse așa cum este descris în pasul 2 de mai sus.

You may also like...