Cum să trăiești o viață echilibrată | Partea a II – a

Setați-vă prioritățile

Pentru a trăi sub capacitatea maximă, nu puteți face prea multe lucruri. În schimb, ar trebui să vă stabiliți prioritățile și să vă concentrați pe câteva lucruri importante.

Nu uitați că ar trebui să vă stabiliți prioritățile. Nu urmați mulțimea. Trăiește-ți propria viață.

Programează-ți prioritățile

Există un citat care îmi place de la Stephen Covey:

“Cheia nu este să acordați prioritate celor din program, ci să vă planificați prioritățile.”

Trebuie să fiu sincer că încă lucrez la asta, dar sunt de acord cu citatul. Planificarea priorităților înseamnă să-ți faci timp pentru ele. În consecință, este posibil să fie nevoit să spui nu altor lucruri care nu sunt prioritățile tale.

Construiți rutine

Există cinci aspecte ale vieții: muncă, sănătate, învățare, social și spiritual. O modalitate bună de a vă asigura că le îmbunătățiți pe toate este creând rutine în fiecare aspect. Rutinele ar putea fi zilnic, săptămânal sau orice alt interval de timp. De exemplu, ai putea avea un timp liniștit zilnic pentru aspectul tău spiritual și întâlnirea lunară a clubului pentru aspectul tău social.

Revizuiește-ți viața

Ocupatia vietii te-ar putea scoate din cale. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă revizuiți viața și să vedeți cum merge. În cazul meu, am găsit jurnalul de ajutor. Mă împinge să mă gândesc la viața mea și să fac ajustările necesare.

***

Aceste sfaturi vă pot ajuta să duceți o viață echilibrată. Asta, la rândul tău, îți va face viața împlinitoare.

Ai vreun gând? Nu ezitați să le împărtășiți în comentarii!

You may also like...