Cum să trăiești o viață echilibrată | Partea I

Care este definiția ta a succesului? Toată lumea ar putea avea răspunsuri diferite la această întrebare, dar cred că adevăratul succes vine din contribuția la o cauză care contează pentru tine într-un mod echilibrat.

Sunt două părți aici. În primul rând, trebuie să contribui la o cauză care contează pentru tine. În al doilea rând, trebuie să faceți asta într-un mod echilibrat. Dacă faci aceste două lucruri, vei avea o viață împlinitoare.

Cert este că echilibrul este esențial pentru a trăi o viață deplină. Dacă ai grijă doar de câteva aspecte din viața ta și îi neglijezi pe ceilalți, viața ta în ansamblu ar avea de suferit.

Ce ar trebui să facem atunci? Ei bine, iată cinci sfaturi despre cum să trăiești o viață echilibrată.

Trăiește cu marja

Pentru a trăi o viață echilibrată, trebuie să trăiești cu marjă. A trăi cu marjă înseamnă a trăi sub capacitatea maximă. Iată un extras din “Cum să evitați stresul”:

Marja este diferența dintre capacitatea maximă și capacitatea pe care o utilizați. A trăi cu marjă înseamnă a trăi sub capacitatea maximă.

Gândește-te la viața ta ca la o găleată de apă. Dacă umpleți găleata la capacitate, chiar și un mic șoc poate provoca apa să se scurgă. Dar dacă există suficient spațiu între suprafață și partea superioară a găleții, apa nu se va scurge.

Viața ta este similară. Dacă îți umple viața la capacitate, chiar și o mică perturbare te poate stresa. Dar dacă trăiești în marjă, poți rămâne calm chiar și atunci când apar probleme.

You may also like...