Cum să vă atingeți întregul potențial: să trăiți ca un sportiv

Am ajuns la această concluzie după ce am observat propria mea viață și viața altora. Vedeți, există un decalaj între locul unde suntem și locul unde putem fi. Pentru a închide acest decalaj, cea mai bună metaforă pe care o pot găsi este viața unui atlet.

De ce e asta o problema?

Deoarece viața unui atlet este optimizată pentru performanță. Ei trăiesc în așa fel încât să poată atinge performanțe de vârf în ceea ce fac. Ei trăiesc prin design, nu în mod implicit. Ei trăiesc o viață optimizată. Putem învăța multe din ele despre cum să obținem performanțe de vârf în viața noastră.

Ce ar trebui să facem atunci?

1. Un obiectiv

Sportivii știu exact pentru ce vizează. Ei au un scop și depun eforturi pentru a-l realiza. În mod similar, trebuie să aveți un scop. Trebuie să ai un scop în viața ta. De fapt, cred că acesta este punctul de plecare. De ce vă va conduce celelalte părți ale vieții voastre.

2. Un plan

Sportivii nu știu doar ce au de gând; ei au, de asemenea, un plan privind modul de realizare a acestora. În mod similar, trebuie să aveți un plan privind modul de atingere a obiectivelor. Puteți să vă perfecționați planul de-a lungul drumului, dar trebuie să începeți ceva.

3. O rutină

Planificați planul dvs., trebuie să obțineți câteva rutine de făcut zilnic, săptămânal sau lunar. În cazul sportivilor, au regimente de antrenament. În cazul tău, trebuie să ai anumite obiceiuri care te ajută să te apropii de obiectivele tale.

4. O disciplină

Sportivii sunt disciplinați în pregătirea lor. Trebuie să facă anumite lucruri, indiferent dacă simt sau nu. În mod similar, aveți nevoie de disciplină în a vă face rutina. Disciplina vă va face să faceți ceea ce trebuie să faceți.

5. Un antrenor

Un atlet are nevoie de un antrenor pentru a-și atinge potențialul. Antrenorul îi va ajuta să știe ce să facă și să-i aducă înapoi pe pistă, dacă este necesar. De asemenea, dacă situația s-ar schimba, antrenorul va elabora un nou plan pentru ei.

6. Suporterii

La fel ca un atlet care are nevoie de susținători, aveți nevoie și de susținători. Aceștia sunt cei care vă dau motivația de a continua să vă întâlniți în momente dificile. Aceștia sunt oameni care cred în tine, indiferent de ce. Având suporterii poate face o mare diferență.

Orice gânduri? Simțiți-vă liber să le împărtășiți în comentarii.

You may also like...