Cum se masoara un ping – sfaturi si solutii

Cum se masoara ping-ul

Daca intampinati performantele retardate sau lente ale sistemului in timpul jocurilor, ping-ul rau ar putea fi vinovatul. Cu toate acestea, exista si alte probleme care ar putea contribui la experienta ta lenta de joc.

Posibile cauze ale raului ping:

Distanta de server

Conexiunea dvs. de internet

Numarul de hop- uri prin care treceti. Un hop este calatoria pe care un pachet de date o ia de la un router la altul. Numarul de salturi se refera la numarul de dispozitive prin care trece un pachet de date in drum spre destinatie. Fiecare hop poate creste ping.

Daca ati exclus aceste cauze, puteti afla cate ping- uri aveti de fapt si daca este bine sau rau. Un test de viteza va va spune tot ce trebuie sa stiti despre ping-ul dvs. Puteti gasi diverse teste de viteza gratuite pe internet, inclusiv urmatoarele:

Speedtest de Ookla

SpeedSmart

Speedof.me

In functie de testul de viteza pe care il alegeti, puteti afla ping-ul, latenta, viteza de incarcare si viteza de descarcare pentru orice server pe care doriti sa-l utilizati, indiferent de locul in care se afla.

Iata cateva sfaturi pentru a va asigura ca beneficiati la maximum de testul de viteza:

Reporniti hardware-ul inainte de a incepe testul.

Conectati dispozitivul la routerul prin cablu Ethernet. In felul acesta, stii cum arata cel mai bun ping pentru sistemul tau. Ping-ul este in general mai bun atunci cand sunteti conectat direct la sursa de internet.

Efectuati teste de viteza in diferite momente ale zilei pentru a vedea daca aceasta face diferenta.

Deconectati-va de la router si mutati-va in diferite zone ale casei dvs., in special in locatia in care va jucati de obicei. Efectuati teste de viteza multiple in fiecare dintre aceste zone pentru a vedea unde ping-ul este cel mai lent si cel mai rapid.

You may also like...