Cum se monteaza rulourile de gazon sintetic?

1. Curata terenul
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de montajul gazonului este acela de a curata terenul unde vrei sa aplici rulourile de gazon. Mai exact, este vorba de curatarea terenului de resturile de iarba, plante salbatice, dar si a gunoaielor sau resturilor acumulate pe parcela de teren. Eventual, in cazul plantelor salbatice, puteti apela si la un ierbicid care sa “omoare” tot ceea ce exista pe lotul de teren, facand astfel loc rulourilor de gazon viitoare.

2. Imbunatateste calitatea pamantului
Pentru a avea un gazon frumos, trebuie sa te asiguri ca suportul lui este bun. Mai exact, sa te asiguri ca pamantul pe care il vei monta nu este nici foarte uscat si nici mlastinos. In cazul in care terenul are probleme, il poti afana cu nisip. De asemenea, si loturile sarace in humus necesita imbunatatiri. Cel mai bine este sa cereti sfatul unui agronom in astfel de cazuri. Ar fi pacat ca investitia dvs. sa nu se dezvolte frumos sau chiar sa se usuce dupa primele raze a le soarelui.

3. Comanda rulourile de gazon
Daca primele doua puncte sunt rezolvate, poti comanda rulourile de gazon. Rulourile de gazon se comanda doar inrulouri de gazon sintetic momentul in care terenul este pregatit deoarece acestea trebuie montate in cel mai scurt timp posibil. Montajul gazonului trebuie realizat in maxim 3 zile de la livrare pentru a nu risca ca acesta sa mucegaiasca din cauza umezelii stratului. In cazurile in care rulourile de gazon, deja comandate si livrate, trebuie depozitate pentru mai mult de trei zile, incercati sa le pastrati umiditatea, udandu-le zilnic, dupa ce le-ati desfacut, iar, dupa udarea si roluirea lor, sa le depozitati intr-un loc umbros.

4. Montajul gazonului
Rulourile de gazon se intind cu mare grija doar dupa ce lotul de teren este curatat si nivelat. Dupa montajul acestora, gazonul trebuie tasat foarte bine pentru ca radacina gazonului sa se poata prinde mai repede de pamant. In cazul in care aceasta etapa nu este respectata corespunzator, zonele neprinse de gazon se vor usca, creand un aspect neplacut.
Montajul gazonului se face de la margini catre centru, avand grija ca marginile parcelei de gazon sa fie un pic mai ridicate decat restul parcelei, pentru a evita, astfel, acumularea apei de ploaie sau a celei de irigare.

5. Udarea si tunderea gazonului
Dupa montajul atent al gazonului, trebuie sa-l udati foarte bine pana cand stratul de deasupra se imbiba bine cu apa. Pentru a uda corespunzator gazonul, este indicat sa efectuati acest proces manual, cu ajutorul unui furtun pozitionat la o sursa de apa cu presiune. Gazonul nu trebuie sa se usuce intre doua udari. Urmad aceste sfaturi cu strictete, in maxim 2 saptamani rulourile de gazon se vor prinde de pamant. Prima tundere a gazonului se face dupa cel putin 10 zile de la montajul lui, sau dupa ce firul de gazon depaseste 8 cm, reducandu-se doar 1/3 din dimensiunea firului de iarba.

Pasii de mai sus sunt doar cateva reguli de baza de care trebuie tinut cont atunci cand va montati rulouri de gazon in curte. Cel mai indicat este sa apelati la o firma specializata in montajul rulourilor de gazon, care, cel mai des, poate fi chiar firma de la care ati comandat rulourile.

In cazul in care doriti, totusi, sa va montati singuri rulourile de gazon, este bine sa va documentati inainte si sa incercati sa urmati sfaturile de mai sus, altfel riscati ca gazonul dvs. sa fie denivelat si sa apara portiuni uscate, cauzate de umiditatea insuficienta a solului.

You may also like...