David Lynch vrea sa predea elevilor meditatia transcedentala

Cunoscutul si excentricul regizor american organizeaza un concert cu scopul strangerii de fonduri pentru predarea tehnicilor de meditatie copiilor, relateaza The Guardian. La acest spectacol vor canta Paul McCartney, Moby, Eddie Vedder, Donovan si Sheryl Crow.

Lynch practica de 34 de ani meditatia transcedentrala si acum vrea sa-si impartaseasca experientele. Cunoscut pentru filmele sale stranii si cu o atmosfera apasatoare, regizorul a declarat pe site-ul sau ca “toti copiii ar trebui sa aiba o ora in fiecare zi, in care sa patrunda in ei insisi si sa simta campul de tacere-absoluta – acest enorm rezervor de energie si inteligenta care este in adancul fiecaruia dintre noi.”

Regizorul unor filme ca Twin Peaks sau Lost Highway, Lynch si-a dedicat mult timp in ultima vreme popularizarii meditatiei transcedentale. Astfel, urmatorul sau proiect cinematografic va fi un road-movie documentar, in care David Lynch raspandeste meditatia transcedentala pe tot intinsul globului.

smart guess: Eu n-am nimic cu alegerile spirituale si religioase ale oamenilor… pana cand acestea se “infiltreaza” in munca si, in cazul de fata, creatia lor. Nu ma aventurez sa-mi dau cu parerea despre yoga si meditatia transcedentala, sunt mai mult decat ignorant in aceasta privinta (si pot spune ca-mi pare rau), mi se pare destul de buna ideea sa “pacificam” generatiile urmatoare, dar eu vreau ca filmele lui Lynch sa ramana filmele lui Lynch, nu sa se transforme in astfel de documentare. Se pierde minunatie de talent neinteles 🙂

 

You may also like...