De ce ar trebui sa inveti sa programezi si cum sa incepi

Saptamana trecuta, am impartasit cu voi despre informatiile pe care le-am obtinut de la a fi angajat pe cont propriu. Acolo am scris ca – datorita afacerii mele online – nu mai am o slujba de zi din 2009. In plus, am decis de la inceput ca controlul este important si mi-a proiectat munca in consecinta.

Exista mai multe abilitati implicate, dar aici as vrea sa ma concentrez pe una dintre ele: abilitatea de codificare. Desi nu este obligatoriu pentru a construi o afacere online, va face lucrurile mult mai usor pentru dvs.

De ce ar trebui sa invatati sa codificati

Afacerile online sunt, prin definitie, online. Ei locuiesc pe internet. De aceea este util sa „vorbesti” limba internetului. Acesta va va oferi puterea de a personaliza lucrurile fara a depinde de nimeni altcineva. Ca rezultat, veti economisi timp si bani.

In plus, veti avea multe oportunitati. Exista oportunitati online pe care le puteti lua numai daca stiti cum sa codificati. Un exemplu este dezvoltarea de aplicatii pentru magazinele de aplicatii. Alta este crearea propriilor jocuri.

In cazul meu, ma simt norocos pentru ca am avut aceasta abilitate de mult timp (am specializat in ea la colegiu). M-a ajutat foarte mult in a-mi scoate afacerea de la sol. Nu este singura abilitate necesara (scrierea si marketingul online sunt inca doua), dar a facut acest proces mai usor pentru mine.

Cum sa incepeti

Pentru a incepe, mai intai trebuie sa stiti ca exista niveluri diferite de abilitati de codificare.

  1. Abilitatea de a modifica aspectul site-urilor web.

Acesta este nivelul de baza si cel pe care il sugerez majoritatea oamenilor sa invete. Limbile de aici sunt HTML si CSS.

In cazul meu, am schimbat aspectul site-ului meu de mai multe ori si de fiecare data cand am constatat ca trebuie sa-l personalizez pentru a obtine ceea ce vreau. De asemenea, am facut personalizari ulterioare in timp.

Fara aceasta capacitate, sunteti blocat cu aspectul standard de pe site-ul dvs. Sau trebuie sa platiti pe altcineva chiar si pentru sarcini simple.

  1. Abilitatea de a modifica comportamentul site-urilor web.

La acest nivel, nu schimbati doar modul in care arata site-ul dvs. web; schimbati modul in care se comporta. Acest lucru depaseste limitele HTML si CSS. Aici trebuie sa inveti Javascript si PHP sau alternativele sale.

 

De exemplu, este posibil sa doriti sa adaugati o bara adeziva in partea de jos a site-ului dvs. web pentru colectarea adreselor de e-mail. Da, exista solutii gata pentru acest lucru, dar trebuie sa platiti destul de mult pentru ei. De fapt, nu e greu sa faci singur daca stii cum.

  1. Abilitatea de a dezvolta aplicatii.

Acesta merge dincolo de primele doua nivele, deoarece aici puteti dezvolta o noua aplicatie de la zero. Acest lucru va permite sa vindeti aplicatii in magazinele de aplicatii, de exemplu. Sau puteti scrie aplicatii pentru a va automatiza sarcinile.

Fiind la acest nivel se vor deschide multe posibilitati pentru tine. Limba de invatat aici depinde de tipul de aplicatie pe care doriti sa o faceti.

 

Permiteti-mi sa va cunosc gandurile in comentariile dvs. Mult noroc!

You may also like...