De ce ar trebui să vă dezvoltați portofoliul de pasiuni și cum să faceți acest lucru

Ți-ai trăit viața până la cel mai înalt nivel. Dar cum ajungeți la întregul dvs. potențial?

O modalitate bună de a-ți atinge întregul potențial, cred, îți creează portofoliul de pasiuni.

Toată lumea are ceva despre care sunt pasionați. S-ar putea să nu-și dea seama din cauza ocupației lor de zi cu zi, dar au pasiuni. Mai mult, cred că toată lumea are mai multe pasiuni. Ce ar trebui să faceți este să vă dezvoltați portofoliul de pasiuni.

Să analizăm motivele și de ce să facem acest lucru.

De ce ar trebui să vă dezvoltați portofoliul de pasiuni

Iată câteva motive pentru care ar trebui să vă dezvoltați portofoliul de pasiuni.

  1. Veți dezvolta întregul dvs. potențial.

Cuvântul cheie aici este plin. Este un lucru să dezvolți o parte din potențialul tău; este un alt lucru pentru a vă dezvolta întregul potențial.

Dacă doriți să vă dezvoltați întregul potențial, trebuie să acordați atenție tuturor lucrurilor despre care sunteți pasionați. Vedeți-le ca semințe care au potențialul de a crește. Ar trebui să identificați toate semințele din tine, nu doar una sau două.

  1. Veți primi idei proaspete.

Dezvoltarea unui portofoliu de pasiuni vă permite să vedeți lucruri din diferite perspective. Ca rezultat, veți putea să vă polenizați ideile și să veniți cu idei proaspete. Veți deveni mai creativi.

  1. Veți avea mai multe oportunități.

Construirea unui portofoliu de pasiuni este ca și cum ați avea mai multe uși prin care oportunitățile pot intra în viața voastră. Dacă aveți doar una sau două uși, nu veți avea multe oportunități. Dar dacă aveți mai multe uși, mai multe oportunități pot veni în cale.

  1. Îți vei reduce riscurile.

În investiții, diversificarea este cheia pentru reducerea riscurilor. În mod similar, dezvoltarea portofoliului de pasiuni este o modalitate bună de a vă diversifica abilitățile și oportunitățile. Atunci vă va fi mai ușor să vă adaptați la situațiile în schimbare.

  1. Te vei distra!

Nu în ultimul rând, dezvoltarea portofoliului de pasiuni este o mulțime de distracție! Faceți lucruri pe care sunteți pasionați, la urma urmei. Vă veți bucura de timpul acordat.

Cum să vă dezvoltați portofoliul de pasiuni

Deci, cum îți dezvolți portofoliul de pasiuni? Iată câteva sfaturi.

  1. Identificați-vă pasiunile.

În primul rând, trebuie să vă identificați pasiunile. Poate dura ceva timp, mai ales pentru pasiunile pe care le-ai uitat de mult.

Pentru a face acest lucru, amintiți-vă experiențele trecute. Care sunt lucrurile care te-au facut incantate? Care sunt lucrurile care te-au făcut să te simți viu?

  1. Îngrijeste-ti pasiunile.

După ce vă identificați pasiunile, trebuie să le îngrijiți. Amintiți-vă: ele sunt ca semințele. Ar trebui să faceți ceea ce este necesar pentru a le face să crească.

De exemplu, ați putea citi cărți sau vizionați videoclipuri educaționale legate de pasiunile voastre. De asemenea, ați putea experimenta și efectuați proiecte secundare.

  1. Dedicati mai mult timp celor promițători.

Îngrijirea pasiunilor tale multiple nu înseamnă să le dai aceeași atenție. În schimb, una sau două dintre ele ar putea necesita mai multă atenție.

De exemplu, atunci când construiți o afacere secundară pe baza unei pasiuni, ar trebui să îi acordați mai mult timp și resurse. În felul acesta nu te-ai răspândi prea subțire. Dar atunci s-ar putea să veniți un moment pentru a trece la o altă pasiune.

  1. Bucurați-vă de călătorie.

Amintiți-vă că vă construiți portofoliul de pasiuni. Deci, nu o face o corvoadă. În schimb, amintiți-vă de ce sunteți încântați de ei și distrați-vă de-a lungul drumului!

***

De aceea, ar trebui să vă dezvoltați portofoliul de pasiuni și cum să faceți acest lucru. Din nou, cred că acest lucru vă va ajuta să vă atingeți întregul potențial.

Daca aveti cateva gânduri, simțiți-vă liber să le împărtășiți în comentarii!

You may also like...