De ce calea cea grea?

Inca azi am asistat la cateva scene care sunt peste nivelul meu de intelegere. Nu pot sa concep de ce oamenii care au doua drumuri in fata, unul drept si neted, altul asemanator cu Transfagarasanul, aleg varianta a doua. Poate ca sunt unii carora le place adrenalina, rezolvarea de probleme si considera drumul dificil o provocare de care vor sa treaca. Problema e ca astia-s putini si nu am avut tangente cu ei ca sa pot intelege mecanismul pe deplin. Daca am la dispozitie doua alegeri, voi merge pe partea mai usoara, de ce sa ma obosesc in plus?

Dadeam astazi teza la geografie si aveam o problema legata de bilanturi ale populatiei. Am vazut problema si nu am stat prea mult pe ganduri, mi se intiparise o formula in minte ce reunea atat bilantul natural cat si pe cel al migrarii. Rezulta bilantul total pe care il cerea problema. Ma pun sa scriu, imi ia un rand si gata problema. Ma uit la Lemo, ea scrie 4 formule de inceput, trage o bara, pune un => apoi imi iau ochii din lucrarea ei ca sa nu par suspect. Revin peste cateva minute, inca de 4 ori cantitatea initiala de formule si calcule si numere ca 0,0009. Asa si colega din spatele ei, numai ca ea s-a intins pe jumatate de pagina A4. Colega din spatele meu, formule, zecimale, calcule, draci.

Daca am gresit, asta e, desi rezultatul meu de -4 parea mai frumos decat un -0,0005, cand stiu ca profesorul nu e adeptul unor astfel de calcule, mai ales la filologie. Daca am gresit, macar nu mi-am facut nervi 10 minute intinzand un carnat de formule. Intotdeauna, drumul drept.

You may also like...