De ce cuptorul incorporabil nu mai incalzeste?

Daca porniti cuptorul incorporabil si nu se mai incalzeste, cel putin la fel de rapid ca atunci cand l-ati achizitionat, exista cateva lucruri pe care le puteti verifica inainte de a apela un serviciu de reparatii. Primul lucru pe care trebuie sa-l verificati este intrerupatorul care alimenteaza cuptorul. Deoarece acesta este un cuptor cu gaz, acesta va fi conectat la un circuit cu un intrerupator standard de 15 sau 20 amperi, dar nu are un intrerupator mare de doi poli (de obicei 50 de amperi), cum ar fi cuptoarele electrice. Cuptorul dumneavoastra poate avea propriul intrerupator sau poate fi legat intr-unul din micile circuite ale aparatelor sau al bucatariei (priza) cu un intrerupator comun. Daca intrerupatorul care serveste cuptorul nu s-a oprit, urmatorul lucru pe care trebuie sa il verificati este declansatorul.

Verificarea semnalului de aprindere pe cuptorul de gaz

Problema ar putea fi ca ignitorul cuptorului sa fi ranit pur si simplu. Cand comutatorul cuptorului este rotit pentru a coace, aprindatorul se aprinde si incepe sa lumineze un portocaliu stralucitor atunci cand functioneaza corect. Dupa aprinderea focului, supapa de gaz se deschide si trimite gaz prin arzator. Declansatorul aprinde gazul provenit de la arzator si cuptorul incepe sa se incalzeasca.

Daca, totusi, ignitorul nu se aprinde destul de fierbinte, cuptorul nu se aprinde si, probabil, mirosi putin gaz. Nu va faceti griji, insa, supapa de gaz este echipata cu un mecanism de siguranta care opreste gazul daca nu functioneaza corespunzator. Pentru a verifica declansatorul, opriti intrerupatorul la cuptor, apoi confirmati ca alimentarea este oprita, asigurandu-va ca lumina cuptorului, ceasul si alte functii electrice nu functioneaza.

Scoateti rafturile pentru cuptor si placa mare de metal (pot exista mai mult de unu) in partea inferioara a cuptorului. Acest lucru ar trebui sa afecteze arzatorul de gaz si arzatorul. Inspectati aprinderea pentru decolorare pe bobina sau element care difera de restul de aprindere. Acest lucru este uneori un semn al unui declansator defect sau defect.

In cazul in care aprinderea ar parea bine, puteti opri alimentarea, setati cuptorul sa se incalzeasca si observati aprinderea la inceputul ciclului de incalzire. Ar trebui sa straluceasca un portocaliu stralucitor in cateva secunde. Daca nu, si gazul nu se aprinde repede, opriti cuptorul pentru a opri functia de aprindere. Declansatorul nu a reusit testul.

Inlocuirea unui ignitor de cuptor cu gaz

Este suficient de usor sa inlocuiti un declansator de cuptor daca intelegeti procesul. Opriti alimentarea inainte de a lucra la cuptor si aveti grija sa nu atingeti bobina de aprindere. Uneori, acestea sunt benzi negre de tip primavara; alteori, acestea sunt bucle platice, care se extind de la baza declansatorului. Bobina este foarte fragila, iar uleiul de pe maini pe care il primesti poate scurta durata de viata a declansatorului.

Inainte de a putea inlocui dispozitivul de declansare, va trebui sa comandati o inlocuire a defectiunii. Nu toate aprinderele sunt aceleasi. De fapt, ele sunt destul de diferite si au conexiuni electrice diferite. Singura modalitate de a obtine piesa de schimb potrivita este sa incepeti cu numarul modelului si numarul de serie al cuptorului. Aceasta se poate afla pe partea din spate a unitatii, in interiorul usii sau in sertar sau chiar pe o cartela sau in aripa care aluneca din spatele panoului de comanda al cuptorului.

Cu modelul si numerele de serie in mana, puteti cauta online o piesa de schimb sau puteti apela sau vizita un furnizor de piese de la un service local. De asemenea, puteti contacta producatorul cuptorului online sau telefonic. Instalati noul declansator exact in acelasi mod ca cel vechi. Totusi, daca problemele apar destul de frecvent, este totusi posibil sa fi achizitionat un cuptor incorporabil slab calitativ, motiv pentru care nu ar trebui sa aveti asteptari prea mari. Indreptati-va atentia asupra unui model de cuptor incorporabil performant, produs de un brand renumit, investit cu specificatii tehnice pe masura pretului de vanzare.!

You may also like...