De ce domina verighetele din aur roz colectiile de bijuterii pentru nunta?

Pentru sculptarea verighetelor in aur roz se utilizeaza diverse tehnici si puritati ale acestui metal pretios. Cu toate acestea, cea mai scumpa versiune a sa – cu o puritate de aproximativ 91, 667% – nu poate fi folosita pentru a intregi designul unei bijuterii elegante pentru ca are o consistenta mult prea moale, de altfel prea putin potrivita pentru crearea unui inel rezistent, longeviv, cu o arhitectura stabila.

Pornind de la aceasta problema a puritatii, in sens descendent vorbim despre aurul roz in varianta de 18 karate, pentru a ajunge la acest prag fiindu-i adaugat un procent de 75% aur galben, dar si despre aurul roz de 14 karate, procentul de aur galben – medium ajungand in acest caz la circa 60%. Daca doriti sa intrati in posesia unor verighete ieftine, atunci la indemana sunt inele cu 10, respectiv 9 karate, ultimele dintre infatisand aliaje cu doar 37, 5% aur galben.

De remarcat este faptul ca metalul nobil in culoarea roz ramane in topul preferintelor prin intermediul esteticii romantice pe care ofera inelelor de casatorie, acest suport pretios fiind apreciat in mare parte de catre publicul feminin. Desi apogeul a fost atins pe la jumatatea secolului al XIX-lea, in societatea cosmopolita verighetele sculptate in aur roz par a fi redescoperite de catre cuplurile de indragostiti. Va intrebati care sunt motivele principale?

Asa cum spus, suportul pretios roz sugereaza prin a sa culoare romantismul in cea mai pura forma, sentiment pe care fiecare partener doreste sa il transmita jumatatii sale. De asemenea, fundalul „rose” ofera un plus de originalitate bijuteriei, transformand-o intr-o capodopera artistica, gata sa capete orice tip de contur. Este foarte important ca metalul pretios ales sa simbolizeze deopotriva eleganta si simplitate, iar versiunea roz pare a se regasi la granita dintre aceste doua concepte estetice.

Un lucru pe care nu foarte multe persoane il cunosc este reprezentat de faptul ca acest metal pretios nu se regaseste in stare pura in natura, culoarea sa patrunzatoare fiind oferita de un aliaj. Aliaj compus din cupru si aur galben, al carui design final jongleaza in functie de concentratiile alese pentru fiecare metal in parte. Bineinteles, cuplurile care doresc unicitate au la indemana oportunitatea de a alege alte metale pretioase pe care sa le includa in aliajul folosit la creionarea verighetelor, mai cunoscute fiind argintul si zincul. Ceea ce trebuie sa stiti este ca pentru a inchide culoarea, aliajul trebuie sa fie dominat de cupru, in timp ce pentru o tonalitate cromatica mai deschisa se vor folosi din belsug argintul ori aurul galben.

Exceptand designul fantezist, romantic si elegant pe care il propun verighetele din aceasta categorie, cuplurile se lasa ghidate spre alegerea aurului roz si din alte considerente. Pe de-o parte, nu vorbim despre un suport pretios dificil de intretinut, caci el nu trebuie sa fie placat cu rodiu la un anumit interval de timp pentru a-si recapata stralucirea. Mai mult decat atat, el nu se zgarie facil si se curata doar cu ajutorul unei simple tesaturi. Conditia este ca aceasta sa fie una moale, de preferat imbibata in apa calduta.

Iar pentru a va starni imaginatia m-am gandit sa selectez cateva modele interesante, care cu siguranta vor fi apreciate de publicul feminin.

aur rozroseverighete aur roz

You may also like...