De ce este un aragaz vechi mai bun decat unul modern

Ai tendinta de a crede ca tot ce este vechi e mai putin economic, rezistent, ocupa prea mult spatiu din cauza componentelor pentru care nu exista un echilibru intre performanta si volum. In cazul aragazurilor lucrurile stau altfel. Spre exemplu, aragazul meu actual este unul vechi, functioneaza doar pe gaz, are o constructie foarte solida, cu materiale rezistente si termoizolante, cat sa retina caldura foarte bine. Are timer(surprinzator, nu?) si un mic sertar care serveste pe post de masuta pentru a-mi fi la indemana cand folosesc 3 – 4 arzatoare simultan.

Spre deosebire de vechile frigidere, care nu puteau decat sa consume energie cat se poate si aveau suficient spatiu cat sa tin in viata o sticla de lapte si sa pastrez cateva cuburi de gheata, aragazurile vechi chiar sunt in concordanta cu nevoile din ziua de azi.

In cazul in care se strica ceva la un aragaz vechi, credeti-ma ca aceste situatii sunt atat de rare incat va fi surprinzator sa dati de ele, reparatiile se fac foarte usor. Ultima reparatie prin care a trecut aragazul a fost facuta chiar de mine, primind indicatii despre cum sa solutionez problema de la unul dintre reprezentantii brandului de care apartine aragazul.

Pentru mine inca ramane un mister de ce toata lumea, sau aproape toata lumea, se fereste de aceste electrocasnice. E de inteles intr-o oarecare masura, aragazurile noi arata bine, de altfel si plitele si cuptoarele incorporabile, producatorii promit imbunatatiri cu fiecare nou model lansat, insa materialele nu vor fi niciodata la fel de calitative pentru ca e greu sa faci un model de aragaz mai bun si sa pastrezi pretul mic fara sa existe si pierderi.

Va veni momentul in care voi fi nevoit sa folosesc un aragaz modern pentru ca nu voi avea de ales, dar ma si astept sa apara candva si modele la fel de fiabile precum cele vechi, dar cu tehnologii adaptate standardelor curente.

You may also like...