De ce fetele aleg calea cea grea?

Am scris ieri despre alegerile pe care le fac oamenii. Am spus intr-un comentariu ca pe calea cea grea e si mai rau daca esuezi, ca iti vei baga unghia in gat pentru ca ai pierdut mult timp pentru nimic. Acum vreo 2 ore am vorbit cu un prieten, cunoscut de pe Linkmania. Destul de repede am adus vorba si de fete si ne-am spus fiecare ofurile, atingand un punct comun: nu intelegem de ce fetelor le place sa aleaga drumul lung si dureros pentru baieti.

Exemple concrete: ei se inteleg bine, el o place si vrea sa o mai scoata la o plimbare, la un suc, la ce vrea el, nu ma intereseaza asta. Probabil ca ea il place putin, altfel ar fi refuzat iesirile in doi cu el. Recent, el a vrut sa o scoata din nou afara, dar ea nu putea sa iasa pentru ca: “avea teme, n-avea timp, era plecata cu parintii, facea curat, etc.” De ce nu poate sa spuna direct ca nu vrea sau nu are chef sa iasa (cu el)? Ar fi mai usor pentru amandoi:

-ea ar scapa de stresul propunerilor;
-el nu si-ar mai face iluzii cu privire la intalniri si o posibila relatie.

Dar nu, ea prefera sa se eschiveze si sa foloseasca diverse scuze pe care oricine le-ar intui ca fiind minciuni (nu prea am intalnit oameni care sa fie ocupati 24/7). Am avut si eu o astfel de prietena ce mi-a facut astfel de faze luni intregi, pana ce am avut amandoi de suferit. Ma faceam ca inteleg ca nu poate sa iasa, pana am avut dovada clara. Dupa un timp ne-am despartit, atunci am suferit eu. Cand a fost vorba sa continuam relatia de amicitie, a suferit ea, intrand in joc ignorarea mea constanta. Au trecut luni intregi de liniste, apoi au inceput sicanari pana ne-am trezit colegi la liceu. Radem, glumim, dar nu parasim incinta.

Faptul ca fetele aleg calea cea grea ma face sa concluzionez: capatul de drum este dureros pentru cel putin unul dintre ei, in cel mai rau caz pentru amandoi. Spuneti, doamnelor si domnisoarelor, verde-n fata!

You may also like...