De ce să ai o comunitate e esențial?

În lumea în care trăim acum, noile tehnologii apar în mod constant. Aceste tehnologii ajută oamenii să devină mai eficienți. Dar, în mijlocul acestora, există o epidemie în creștere a singurătății. Este un contrast trist: mulți oameni devin mai eficienți la exterior, dar mai puțin empatici în interior. Există o componentă esențială care lipsește aici și aceasta este comunitatea. Toți trebuie să avem o comunitate.

Prin comunitate, vreau să spun un grup de oameni care au grijă de tine și doresc să te sprijine. Pe de altă parte, vă pasă de ei și doriți să ii sprijiniți. O comunitate este un grup de oameni carora le pasă unul de celălalt. Un grup de oameni care se gândesc doar la ei înșiși nu este o comunitate.

Iată patru motive pentru care o comunitate este esențială.

1. Este o nevoie umană de bază.

Se spune că un pilon al unei vieți semnificative este un sentiment de apartenență. De fapt, este o nevoie umană de bază. Fără un sentiment de apartenență, viața ți-ar pierde semnificația.

2. Aveți nevoie de sprijin în vremuri grele.

Ne place sau nu, există vremuri grele în viață. Va fi foarte greu să treci prin ei singur. Având o comunitate, pe de altă parte, vă va face mult mai ușor. De ce? Pentru că acum treceți prin ele împreună cu alți oameni.

3. Te face sănătos.

Studiile arată că un sprijin emoțional poate stimula sistemul imunitar. Veți deveni mai rezistenți la boli. Ar putea fi neașteptat, dar având o comunitate vă poate face sănătoși.

4. Te antrenează să fii altruist.

În timp ce puteți obține o mulțime într-o comunitate, este de fapt un loc pentru a practica dăruirea. A fi într-o comunitate ne învață să nu fim egoiști. În schimb, învățăm să ne pasă de alți oameni.

Cum găsești o comunitate?

You may also like...