De ce sa alegi o afacere in mediul online?

afaceri onlineLa intrebarea „De ce ne atrag atentia afacerile lansate in mediul online?” putem raspunde in felurite moduri, insa principalele avantaje pe care antreprenorii le-au descoperit de-a lungul timpului vor merge intotdeauna catre aceleasi directii. Astfel, daca esti in cautarea unei idei de afaceri cu bani putini, mediul virtual poate deveni cel mai bun fundal de afirmare. In plus, el iti poate servi pe viitor drept rampa de lansare, asta pentru a capata popularitate si in competitivul mediu offline.

Comoditatea. Nici nu trebuie sa te gandesti la munca infernala pe care o presteaza persoanele care se decid sa „vanda” propriu – zis un produs, alegand sa mearga din usa in usa pentru o promovare cat mai vizibila. Dimpotriva, mediul online poate fi peisajul perfect pentru implementarea diverselor idei de afaceri, chiar din sanul caminului personal.

Investitii primare minime. Vorbind despre un segment aparte si anume acela al tinerilor care nu poseda un capital de investitii de proportii, trebuie sa recunoastem faptul ca mediul online este cel mai prietenos cu notiunea de „afaceri startup”, singura cerinta primordiala fiind aceea de a investi intr-un website cu potential de dezvoltare ce poate ajunge pe viitor o referinta pentru domeniul in care activezi.

Fara angajamente. De departe, cel mai important avantaj care inconjoara piata acestor afaceri mici este reprezentat de posibilitatea de a vinde la „cheie” un proiect finit, in mediul online existand numeroase persoane care doresc sa cumpere site-uri sau magazine online deja predefinite, insotite de toate functionalitatile aferente. Idei de afaceri pentru magazine mici sunt numeroase, cele mai prolifice fiind acelea care acapareaza segmentul fashion, cel de ingrijire corporala sau domeniul turistic.

Asadar, in urmatoarele randuri vom aduce in lumina reflectoarelor cele mai profitabile idei de afaceri pornite in mediul online. Acestea va pot aduce castiguri substantiale intr-o perioada de timp destul de scurta, fara a fi nevoie sa apelati la acele fonduri europene pentru tineri sau sa veniti inca de la bun inceput cu un capital solid de investitii.

  1. Marketing-ul afiliat

Este imposibil ca un website bine gandit, adica in concordanta cu solicitarile publicului autohton, sa nu produca comisioane intr-un timp relativ scurt. Ei bine, aceasta idee originala a aparut pe piata romaneasca in urma cu aproximativ cinci ani, singura cerinta fiind aceea de a apela la serviciul de creare magazin online, astfel incat sa va puteti planta eficient link-urile de afiliat. Iar daca strategia ofera rezultate multumitoare pe o perioada indelungata de timp, atunci va puteti transforma din afiliat in proprietar de magazin online.

  1. Blogging-ul

A doua idee care nu implica multe investitii, ci doar putin mai multa rabdare este reprezentata de varianta blogging-ului. Insa, de remarcat este faptul ca aveti nevoie de o nisa originala, care sa nu fie abordata de alte bloguri deja renumite. Asadar, pentru un plus de personalitate puteti lasa deoparte fashion-ul sau bijuteriile, alegand sa va indreptati atentia catre nise mai putin saturate, precum pescuitul sau design-ul interior. Probabil nu te-ai fi gandit la asta, insa bloggerii renumiti din peisajul autohton ajung sa perceapa chiar 100-200 de euro pentru un advertorial subiectiv.

  1. Comertul online

In final, ultima sugestie pe care o poti pune in practica este chiar comercializarea diverselor produse, asa cum ar fi obiectele hand-made sau chiar hainutele. Pentru inceput, iti poti stabili un public targetat, urmand sa promovezi articole care se adreseaza exclusiv acelei categorii. Dupa ce castigi experienta iar veniturile tale lunare capata amploare, intreaga energie se poate focusa pe extindere si pe evolutie.

 

You may also like...