De ce și cum sa avem proiecte personale

Vrei să ai o viață semnificativă? Un lucru pe care ar trebui să-l faci este să ai proiecte personale. Am auzit prima dată despre asta de la Brian Little. Dar când m-am uitat la viața mea, mi-am dat seama că o fac de multă vreme. Întotdeauna am avut proiecte personale. Și într-adevăr, mă fac să mă simt împlinită.

Iată câteva dintre proiectele mele personale pe parcursul anilor:

  • Scriind jocuri simple pe computer când eram în liceu.
  • Scriind o carte publicată pe Linux când am început să lucrez ca lector.
  • Construirea unui blog de dezvoltare personală când am luat diploma de masterat în străinătate.

De ce ar trebui să aveți proiecte personale

Să vedem în detaliu de ce ar trebui să aveți proiecte personale.

1. Vă dă un sentiment de autonomie.

Adesea, ne petrecem timpul făcând lucrurile pe care alte persoane ne spun să le facem. Acești oameni ar putea fi șeful tău sau clienții tăi. Dar proiectele tale personale sunt diferite. Alegi să le faci. De aceea, proiectele personale vă pot da un sentiment de autonomie.

2. Vă dă sens.

Ce ați alege să faceți când aveți libertate? Bineînțeles, ați alege ceva care are sens pentru dvs., ceva care rezonează cu inima voastră.

3. Vă permite să vă realizați potențialul.

În plus față de a fi semnificativ pentru dvs., cel mai probabil ați alege ceva care are legătură cu potențialul dumneavoastră. Asta înseamnă că a avea proiecte personale care vă ajută să vă dezvoltați talentele.

4. Deschiderea ferestrelor de oportunități.

S-ar putea să o porniți doar ca un proiect personal, dar cine știe unde va conduce? Asta mi sa întâmplat cu acest blog. A început ca un proiect personal, dar în cele din urmă îmi permite să devin independent.

Cum sa faci proiectele tale personale. După ce ne-am uitat de ce, să ne uităm acum cum. Iată cum puteți face proiectele dvs. personale.

1. Listați ideile.

Când întâlniți ceva interesant, scrieți-l într-un jurnal de idei. S-ar putea să nu faceți nimic acum, dar ar putea deveni un proiect personal într-o zi.

2. Aveți o marjă.

Dacă sunteți prea ocupat, este posibil să nu aveți timp sau energie pentru proiecte personale. De aceea este important să aveți o marjă în diferite domenii ale vieții. Consultați acest articol pentru a afla mai multe.

3. Au mentalitatea experimentului.

Modul de experimentare vă împinge să încercați lucrurile fără frică de eșec. Această mentalitate vă ajută să explorați mai mult potențialul dvs. prin proiectele dvs.

4. Faceți-va timp pentru ele.

A avea cele mai bune intenții nu ar fi de folos dacă nu vă petreceți timp cu proiectele. Așa că faceți timp pentru ei. Considerați-o o investiție în creșterea personală.

5. Scopul pentru rezultate tangibile.

Pentru a rămâne motivat, ar trebui să căutați rezultate tangibile. Când am jucat cu Linux, de exemplu, rezultatul meu tangibil a fost o carte publicată. Un astfel de rezultat vă va da un sentiment de împlinire.

6. Împărtășiți rezultatele cu alții.

În timp ce faceți proiectele în primul rând pentru creșterea personală, există o șansă bună ca și ceilalți să beneficieze de ele. Deci, împărtășiți rezultatele dvs. cu alții.

În cazul meu, împărtășesc gândurile mele despre dezvoltarea personală cu alții prin acest blog. Si ghici ce? Se simte bine să-i ajuți pe oameni.

***
Deci, acestea sunt de ce și cum de a avea proiecte personale.

Orice gânduri? Simțiți-vă liber să le împărtășiți în comentarii.

You may also like...