Dezvoltarea unei inimi de dăruire

Ce atitudine credeți că ar face lumea un loc mai bun? Deși pot exista alte răspunsuri la această întrebare, cred că o atitudine cheie este atitudinea de a da. Vedeți, aproape tot ceea ce citim sau auzim este de a obține: obținerea mai multor bani, reputație sau altceva. Numai ocazional citim sau auzim despre dăruire. De aceea aș vrea să scriu astăzi. Încă am multe de învățat, dar aș vrea să împărtășesc cu tine ceea ce am învățat până acum.

  • De ce ar trebui să dezvolți o inimă de dăruire
  • Principalul motiv pentru dezvoltarea unei inimi de dăruire este faptul că face din lume un loc mai bun. Imaginați-vă cum ar fi lumea, dacă toată lumea are o inimă de a da:
  • Toată lumea va putea să-și atingă întregul potențial, nu doar pe cei câțiva norocoși. Toată lumea va putea să devină tot ce pot fi.
  • Toată lumea se va simți iubită. De ce? Pentru că știu că există și alții care le dau sincer.
  • Este o lume minunată, nu-i așa? S-ar putea suna idealist, dar cred că putem face părțile noastre ca să se întâmple.

Cum să dezvolți o inimă de dăruire

Cum putem dezvolta o inimă de a da? Iată câteva sfaturi.

1. Faceți simple acțiuni de bunătate. Pentru a dezvolta o inimă de a da, începe cu simple acțiuni de bunătate. Zâmbiți altora, spuneți lucruri pozitive sau dați o mână de ajutor. Acestea sunt simple, dar pot face ziua altcuiva.

2. Găsiți o cauză care vă interesează. Uneori nu simțim nevoia de a da, pentru că nu am găsit ceva care să rezoneze cu inimile noastre. Deci, faceți timp pentru a vă găsi cauza. Care sunt situațiile care vă deranjează cel mai mult? Ce ai putea face despre ei?

3. Donați. Nu poți dezvolta o inimă de a da fără să dai financiar. Așezați astfel o parte din venitul dvs. la cauza dvs. și luați în considerare creșterea valorii în timp. Dar faceți-o cu înțelepciune (a se vedea mai jos).

4. Voluntar. În plus față de a da financiar, ar trebui să ia în considerare acordarea de timp. Acest lucru vă permite să faceți o diferență directă. În plus, vă permite să întâlniți oameni asemănători cu o cauză similară cu a dvs.

5. Nu păstrați scorul. Dacă dorești să dai, dă-te doar fără a păstra scorul. Nu așteptați nimic în schimb. Dați-le departe.

6. Fii înțelept. În a da ca și în alte lucruri din viață, trebuie să fii înțelept. Există cazuri în care nu ar trebui să vă ajute. De exemplu, cineva vă poate cere bani ca o soluție ușoară pentru problema lor. Într-un astfel de caz, „ajutorul” acestora ar face mai mult rău decât bine pe termen lung.

7. Găsește aprobarea de la nimeni. Nu dați pentru a obține o aprobare sau laudă de la alții. Dacă ați făcut-o, nu vă dați; încercați doar să vă construiți reputația.

8. Fii vesel. Lucrul important în dăruire este atitudinea inimii tale. Dacă dai cu grijă, atunci e mai bine pentru tine să nu dai. Dacă vrei să dai, dă-i vesel. Așa știți că aveți o inimă de a da.
***
După cum am scris mai sus, am încă multe de învățat. Dar dezvoltarea unei inimi de dăruire merită efortul. Va face din lume un loc mai bun.

You may also like...