Două lucruri de echilibrat pentru a-ți face viata mai buna

Cu ceva timp în urmă, am scris despre cum să-ți găsești viața cât mai bună. Acum, aș dori să adânc în profunzime discutând două lucruri pe care trebuie să le echilibrezi pe parcurs.

Vedeți, a găsi viața cea mai bună este o călătorie. Nu este ceva care ți se întâmplă doar. În special, există două lucruri pe care trebuie să le echilibrezi pentru a-ți găsi cea mai bună viață: planificarea și aleatoriu. Ai nevoie de amândoi și trebuie să le echilibrezi.

Aveți nevoie de planificare, deoarece resursele dvs. sunt limitate. Nu puteți face doar tot ce doriți. Din acest motiv, trebuie să planificați modul în care veți utiliza resursele dvs. limitate.

Pe de altă parte, aveți nevoie de randomitate, deoarece oportunitățile vin adesea pe neașteptate. Dacă sunteți prea fixat în planul dvs., puteți rata aceste oportunități.

Descoperirea penicilinei este un bun exemplu. În 1928, Sir Alexander Fleming făcea un experiment pentru un alt scop. Dar când a examinat rezultatul, a descoperit ceva neașteptat: a descoperit primul antibiotic din lume! Dacă era fixat în planul său și nu avea loc pentru întâmplare, ar renunța doar la rezultat. Ar încerca doar un alt experiment pentru obiectivul său inițial. Dar, din fericire, era deschis la întâmplare.

Un alt exemplu este modul în care Bill Gates și Paul Allen au început Microsoft. Într-o zi, Paul Allen a văzut coperta revistei anunțând primul microcomputer din lume când era în campus. Simțind oportunitatea, Bill Gates a renunțat apoi la Harvard și amândoi au construit Microsoft.

A fi deschis la întâmplare este esențial, deoarece vă poate oferi oportunități de schimbare a vieții. Mențineți ochii deschiși și fiți pregătiți să vă schimbați planul, dacă este necesar.

În „Creativity, Inc”, Ed Catmull de Pixar a scris că, atât timp cât țineți atenția la intențiile și valorile dvs., ar trebui să fiți dispus să vă schimbați obiectivele, după cum este necesar. Așa funcționează creativitatea. De ce? Pentru că inspirația creatoare vine adesea pe neașteptate.

Dar apoi pentru a executa ideea având în vedere resursele dvs. limitate, aveți nevoie de planificare. Trebuie să planificați cum să utilizați resursele limitate pentru a face ideea o realitate.

Echilibrarea planificării și aleatoriei este esențială. Dacă te-ai înclina spre planificare, creativitatea ta ar avea de suferit; ai rămâne doar pe aceeași cale și ai putea fi prins într-un maxim local. Dar dacă vă înclinați spre aleatorie, nu ați face nimic. Deci trebuie să le echilibrezi.

Ai vreun gând? Nu ezitați să il împărtășiți în comentarii!

You may also like...