Echinacea – un remediu fundamental pentru medicina alternativa

biostemTrei la numar sunt variatiunile acestei plante  recunoscute in domeniul medicinei alternative pentru beneficiile pe care le aduc organismului, respectiv „Angustifolia”, „Palida” si „Purpurea”. Ultima dintre acestea si-a dovedit de nenumarate ori randamentul uimitor in apararea organismului uman, fiind un ingredient fundamental pentru ansamblul de tratamente homeopate care promit sa ofere sprijin sistemului imunitar. Asadar, valoarea medicinala a speciei „Echinacea Purpurea” devine una incontestabila, scopul articolului de astazi fiind acela de a va explica, pe indelete, motivele ce ii atesta prezenta in compozitia produsului Biostem.

Cresterea imunitatii nespecifice. In proportie de 50% se diminueaza probabilitatea de a contacta afectiuni la nivelul sistemului respirator de catre persoanele care folosesc in mod curent tratamente naturiste bogate in Echinacea. Iar daca este folosit ca ingredient curativ, Echinacea reuseste sa amelioreze simptomele specifice acestor maladii, reducand perioada de convalescenta la doar cateva zile. Care este motivul? Nimic mai simplu, avand in vedere faptul ca aceasta planta este responsabila cu amplificarea imunitatii nespecifice, stimuland secretia interferonului si a unui grup specializat de celule imunitare, respectiv a limfocitelor. Titulatura sa este completata de adjectivele „antifebrila”, „antivirala”, „antisepctica” si „antibacteriana”.

Regleaza activitatea ficatului si a bilei. Conform platformei biostem.com.ro, Echinacea poate fi considerata un asa – zis antibiotic 100% natural, ea fiind mai mult decat eficienta in lupta cu bacteriile si virusurile pe care le contactam din mediul exterior. Un exemplu elocvent este reprezentat de virusul herpetic, acesta afectand numeroase grupuri de varsta.

Un cicatrizant excelent. In sprijinul adjectivelor pe care le-am mentionat anterior (antiseptica, antibacteriana), Echinacea lupta cu inversunare impotriva afectiunilor dermatologice, indiferent ca vorbim despre acneea vulgara, despre herpes, psoriazis sau despre eczemele nedorite care apar pe tegument. Mai mult decat atat, dermatologii recomanda tratamentul cu Echinacea si persoanelor care se confrunta cu rani deschise, intepaturi provocate de diverse insecte, dar si cu plagi existente la interior, asa cum ar fi ulceratiile de la nivelul stomacului. Pentru administrarea interna se recomanda Echinacea sub forma de pulbere sau de suc, in timp ce tratamentul la exterior se efectueaza cu ajutorul cremelor sau unguentelor.

Tratament antitumoral. In cele mai multe cazuri, viteza de proliferare a tumorilor reprezinta cea mai mare problema a pacientilor care sufera de cancer, pentru medici fiind deosebit de dificil de controlat celulele care se multiplica in mod constant, dupa un algoritm dificil de inteles. Prin actiunea sa antitumorala, Echinacea devine un ingredient minune care incetineste diseminarea tumorilor , tocmai prin alertarea celulelor limfocite de tip „T”. In plus, aceasta este benefica si persoanelor care doresc sa se refaca dupa sesiunile chinuitoare de chimioterapie.

In final, amintim unul dintre cele mai importante avantaje pe care le ofera aceasta planta si anume varietatea formelor sub care poate fi administrata, atat la nivel intern cat si extern. Tinctura, capsulele gelatinoase, ceaiul natural sau pulberea fina sunt principalele forme pe care le puteti regasi in farmacii ori in plafare, asta daca nu vorbim despre Echinacea ca despre un ingredient activ din compozitia altui produs homeopat, asemanator cu Biostem.

 

 

You may also like...