Empire State Building devine eco

Se pare ca intreaga lume este cuprinsa de o avalansa de masuri eco. Cea mai inalta cladire a New York-ului, Empire State Building, va trece printr-o renovare ce urmeaza sa reduca ‘aportul’ zgarie-norului la emisiile de gaze cu efect de sera. Astfel, conform Mediafax, vor fi inlocuite 6,500 de ferestre si vor fi modificate sistemele de aerisire, incalzire si iluminare.

In cel mai populat oras al Statelor Unite, imobilele comerciale sunt responsabile pentru 78% din cantitatea totala a emisiilor poluante. Potrivit lui Anthony Malkin, aceste modificari ale Empire State Building vor reduce consumul de energie din interiorul cladirii cu 38%. Rezultatele finale se vor vedea de-abia in 2016, cand cheltuielile de functionare vor fi scazut cu 4,4 milioane de dolari pe an. Din cele 500 de milioane de dolari alocate renovarii cladirii, 20 de milione sunt destinate exclusiv modificarilor cu scop ecologic.

Dupa un studiu ce a durat 18 luni, au fost stabilite principalele schimbari pe care Empire State Building trebuie sa le suporte: ferestre mai bine izolate si senzori de prezenta umana atasati intrerupatoarelor electrice. Subsolul cladirii, ‘sala masinilor’, va fi echipat cu diverse programe informatice ce vor administra cu mai multa precizie temperaturile de pe etajele imobilului. De asemenea, noile geamuri vor avea un al treilea strat, ca o pelicula, ce va contine in interior gaze rare (argon, kripton) si particule fine de aluminiu, permitand o izolatie mai buna si reflectarea razelor ultraviolete.

smart guess: Inteligenta masura! Nu numai ca e o buna miscare economica si ecologica, dar si una mare plus la capitolul imagine. Din cate am inteles, si prin anumite parti ale Bucurestiului s-au luat masuri de genul asta, catorva blocuri fiindu-le aplicate ‘patura’ de polistiren expandant. Nu cred ca s-a gandit cineva si la partea ecologica, dar asta nu inseamna ca nu ne putem bucura (si) pentru acest aspect. Sa incercam sa fim optimisti si sa speram ca asta e doar inceputul 🙂

 

You may also like...