Eurovision! Bleacs!

Va rog sa ma scuzati! Scriu cu intarziere textul asta ca sa ma autoprotejez de ouale si rosiile care ar putea veni din stanga si dreapta 🙂 . Il scriu asa, mai pe sest, pentru ca am asteptat sa mai treaca un pic entuziasmul starnit de minunatul concurs EUROVISON si a mai plecat lumea pe acasa unde asteapta, la fel de minunata, dar total afoana, criza.

Deci Romania era pe locul 3. Tare! Adica…Uuuauu! Wooow! Maica mia! Meine Mutter si Oh Gott!

Deci again…sincer? Imi place Paula Selling si nici Ovi nu e rau, dar, pe bune, ce relevanta mai are concursul asta obosit? Cui ii place? Pentru ce public e si mai ales, cine trimite acele SMS-uri?? Nici cunoscutii mei, nici cunoscutii cunoscutilor mei, nici cunoscutii cunoscutilor cunoscutilor mei etc…Cine??? In afara de familiile si staffurile cantaretilor, cine?

Toate cantecele sunt parca din anii 70, 80 si (ca om care a lucrat si la radiouri si private si de stat) cred ca putine sunt difuzabile iar audienta ar face…nu mai mult de doua. Nu intrebati care, pentru ca va trebui sa ajungem iar la Germania. Care ati vazut ce exemplu de eficienta a dat: simplu, de bun gust si, mai ales, IEFTIN! Si, si in Germania sunt o groaza de oameni care se intreaba :” Care-i treaba cu Eurovisionul asta??” In orice caz, toata pregatirea Lenei e mult sub cele 500.000 de Euro consumati de Paula si Ovi. Nu vreau sa ma gandesc cat a costat numai transportul celor doua piane…De pilda…Am senzatia ca iarasi nu stim sa ne intindem cit ne e plapuma! Sau nu stiti ca sunt tari care s-au retras din motive de criza? Evident, nu Grecia 🙂 !

Simt deja rosiile si ouale venind spre mine purtand mesajul: “ Macar atata mandrie nationala sa avem si noi! Sa ne bucuram de aceasta performanta!”. Dar oare nu ar fi mai bine sa incercam noi sa avem alte performante care, daca se poate, sa nu consume atatia bani? Facem ce facem, numai la muzica si la sport tragem speranta sa ne gadile un pic orgoliul. As vrea si eu sa imi gadile orgoliul niste parlamentari romani donandu-si salariul din solidaritate fata de pensionari, niste studenti romani care isi iau diplomele pe bune, fara sa copieze, niste profesori sau educatori care sa refuze cadourile de la parinti, si tot asa.

Dar hai ca nu vreau sa va las in nota asta trista. Sa radem mai bine cu Belarus 🙂 gandindu-ne ca era cat pe ce sa avem si noi o oroare asemanatoare, cu FLUTURI! Luminita Anghel, ma auzi? (nu pierdeti timpul cu tot clipul, uitati-va de pe la minutul 2.30, asa, ca atunci incepe “maiestria”)

You may also like...