Fabrica de Bere Timisoreana isi deschide portile

Anul acesta, fabrica de bere  Timisoreana, prima fabrica de bere din Romania si-a deschis portile pentru vizitatori in zilele de 13 si 14 octombrie a.c., in cadrul evenimentului “Zilele portilor deschise”.

Este pentru prima data in istoria fabricii de aproximativ 300 de ani, cand oricine poate  sa o viziteze si sa parcurga un tur complet al fabricii care a fost atestata documentar inca din 1718.

Vizitatorii vor fi astepati la fabrica de Maestrul Berar care le va impartasi istoria unei beri cu traditie si unele aspecte inedite, ramase secrete pana in ziua de azi. De exemplu, trebuie sa stiti ca infiintarea fierbatoriei de bere nu a fost o intamplare, ci o necesitate: suplinea lipsa apei de baut si hranea soldatii.

Fabrica de bere a fost una dintre cele dintai premiere ale Timisoarei , fiind urmata de multe altele, facand posibil ca Timisoara sa fie astfel intitulat “Orasul premierelor”: primul oras cu iluminat stradal(cu lampi, gaz, electric), prima strada astfaltata, primul tramvai electric.

In 1920, berea Timisoreana devine si preferata Regelui Ferdinand I, gratie berarilor care au lucrat din generatie in generatie in aceasta fabrica.

You may also like...