Facultate – Da sau nu?!

Majoritatea parintilor isi sfatuiesc copiii astfel: dute la scoala, invata, fa o facultate sa ajungi sa lucrezi la o companie buna , pentru un salariu bun. Insa oamenii trecuti de o anuminta varsta, 40-45 de ani, nu inteleg ideea de a conduce sau a detine o companie buna, ei sunt obisnuiti cu modelul “old school” al societatii: “inveti si vei avea succes”.

Defapt ei, ca si sistemul de invatamant din Romania , te instruiesc sa devii un bun angajat, un om obisnuit cu alte cuvinte, care merge la slujba zilnic si munceste 6-8 ore pe zi pentru un salariu, de cele mai multe ori jalnic.

Oamenii precum Bill Gates a renuntat la facultate la inceputul aniilor 70′ , urmandu-si visul si infiintand Microsoft. Astfel a ajuns sa fie miliardar la doar 31 de ani, ajungand sa aiba in zilele noastre o avere personala aproximativ egala cu PIB-ul (produsul intern brut) Portugaliei.

La fel si Mark Elliot Zuckerberg care a renuntat la facultate pentru ca avea un vis: sa creeze o retea sociala (Facebook) a ajuns sa cunoasca succesul inca de la varsta la care majoritatea dintre tineri termina facultatea si incep sa isi caute un loc de munca !

Cand incerci sa povestesti cuiva acest lucru, oamenii devin sceptici spunand ca “da ei au reusit dar sunt 1 la 1 milion” si deja aici parerile sunt imparite …

Iar informatiile pe care le primesti la facultate le gasesti in ziua de azi: in carti , manuale si pe internet. Nu te opreste nimeni sa cumperi carti si sa inveti singur , sa devii cel mai bun intr-un anumit domeniu dar facultatea iti ofera anumite avantaje.

Bucata aceea de hartie cartonata pe care o primesti dupa 4-5 ani de studiu,numita “Diploma” iti ofera recunoastere si in zilele noastre, fara diploma, cam rar te angajezi.

Consider ca facultatea nu este obligatorie, dar este necesara pentru ca cei care nu au ambitie, rabdare si perseverenta sa isi creeze propria afacere, si nu au facultate esueaza. Altfel spus facultatea iti ofera un “back-up plan” si cu dimploma de absolvent poti depasi sute de alti candidati pentru un loc de munca.

Sfatul nostru : “Faceti o facultate, oricare ar fi ea, pentru ca nu stii ce iti rezerva viitorul

You may also like...