Fanny Ardant joacă la Odeon

Celebra actriță franceză Fanny Ardant joacă rolul principal în producția Music Hall, piesă ce va avea trei reprezentații la Teatrul Odeon, pe 23, 24 și 25 septembrie. Spectacolul este regizat de Lambert Wilson, după un text de Jean Luc Lagarce, autorul E doar sfârșitul lumii, montată tot la Odeon de Radu Afrim.  

Potrivit regizorului piesei, Music Hall îi va mișca profund pe toți cei care au experiența scenei și, în special, a tot ce are ea mai jalnic, personajul jucat de Fanny Ardant fiind o „dansatoare care conduce un spectacol îndoielnic de revistă, într-un turneu amărât, cărând după ea un tranzistor prăpădit în loc de bandă sonoră”. Lamber Wilson a mai spus că era de multă vreme în căutarea unui rol pentru Ardant și că, încă de la prima lectură a acestui text, a părut că Music Hall este scris pentru ea.

De-a lungul carierei, Fanny Ardant a jucat în filme regizate de mari nume ale cinemaului, ca Franco Zeffirelli, Costa-Gavras, Agnes Varda, Michelangelor Antonioni, Wim Wenders  sau Sidney Pollack. Cu toate acestea, ea nu a abandonat niciodată teatrul, rolul său din piesa lui Jean Luc Lagarce anunțându-se ca fiind o mare lecție de teatru.

smart info: Music Hall va fi jucat în limba franceză şi supratitrat în română. Toate reprezentaţiile vor începe de la ora 19.30, preţul biletelor fiind de 31.80 lei întreg şi 15.90 redus. Evenimentul este prezentat de Institutul Francez din Bucureşti.

smart guess: Nu se întâmplă prea des ca teatrul românesc să fie vizitat de marii actori ai lumii. Prin ţările cu o industrie puternică, asta e o practică obişnuită. Cine ştie, acesta poate fi începutul unei frumoase prietenii între scena autohtonă și marile talente ale teatrului mondial.

 

You may also like...