Fii-miu o s-asculte rock

Ies grăbit din scară întrebându-mă dacă voi reuși în 20 de minute să ajung la Carrefour să găsesc o pereche de șosete negre cu care să ma întorc și acasa și dacă se va nimeri vreo melodie bună care să mă acompanieze la radio. Nu de alta, dar niciodată nu mi-am găsit timp să arunc nişte rock pe un CD pe care să-l ascult în mașină, iar șosete negre cu atât mai mult nu am.

Inevitabil, trebuie să trec pe lângă geamurile vecinului de la parter. Manelele-mi sodomizează gentil urechile. Fii-sa urlă cât o ține pieptul de 14 ani ceva cu „fata nambăr uan”. Ce surpriză. Idioții pamântului! Şi trec mai departe cât pot de repede.

Drumul a fost minunat, cu AC/DC si Doobie Brothers, iar acum se nimerește să găsesc loc de parcare chiar lângă intrarea magazinului și nu în colțul diametral opus, ca de-obicei. Deja, prea multe elemente pozitive în 10 minute, dar n-am timp să mă gândesc la asta. Am niste șosete de găsit și timp prea puțin la dispoziție.

Cum intru în magazin zăresc în depărtare un “the socks shop”. Parol că-i seara mea norocoasă. Înauntru mi se întinde în fața ochilor un ditamai peretele cu șosete negre un sfert, două sferturi, trei sferturi, de mătase, flauşate, de bumbacel înfăşeţel, mai subţiri mai groase, lungi, scurte și tot așa.

Nu stau pe gânduri, iau prima pereche pe care o nimeresc, o plătesc și plec în pas alert spre parcare.

Îndreptându-mă spre mașină cu un zâmbet larg pe față și cu șosetele în mână văd în apropierea mașinii mele o alta, pornită, de 10 ori mai scumpă și fix ca a vecinului de la parter. Oare voi avea parte de un nou episod manelistic, mă-ntreb, și-mi întind gâtul să pot vedea peste ușa deschisă cine-i la volan.

Nenea de la volan nu e vecinul și muzica pe care o dă mai tare e de la Timpuri Noi, iar țâncul de după portieră, care dă din cap și la care zambește mulțumit e fii-su.

Parol că-i seara mea norocoasă!

PS: De la parter tot manele se „aude”.

 

You may also like...