Forajele cu circulatie directa- cel mai raspandit sistem din Romania

Apa este indispensabila existentei, iar puritatea acesteia influenteaza direct starea de sanatate. O apa potabila este o apa lipsita de impuritati, curata si limpede. Pentru a obtine acest rezultat, cele mai multe persoane apeleaza la un foraj care sa le furnizeze aceasta sursa importanta pentru supravietuire. Forajul reprezinta un proces prin care se realizeaza o gaura in scoarta terestra care permite extragerea apei potabile. Acest proces nu este deloc usor si nu trebuie realizat oricum si de catre oricine. Pentru realizarea unui foraj profesionist care sa garanteze o calitate superioara a apei este necesar sa apelati la o echipa de profesionisti cu experienta care sa foloseasca cele mai potrivite metode si ustensile pentru forare. Eu va recomand cu incredere echipa http://forajeputuri.net.

Astazi, cel mai raspandit sistem de forare este cel hidraulic, cu circulatie directa. Forta hidraulica este cea care constituie baza instalatiei de foraj si este generata de pompa folosita si de uleiul pe care aceasta il ruleaza. Astfel are loc o actiune care permite functionarea hidromotorului, a utilajelor si care pune presiune pe sapa prin punerea in functiune a pistoanelor existente in cilindrii.

Pompa hidraulicaAceste pompe hidraulice sunt determinate sa functioneze de catre motoare cu ardere interna sau de catre cele electrice. Rotirea sapei de foraj si apasarea ei in pamant cosntituie un procedeu care da un randament foarte bun, spre deosebire de celelalte metode de foraj. Forajul rotativ hidraulic este superior din punctul de vedere al vitezei si al eficientei. Ceea ce iese la suprafata poarta denumirea de noroi de foraj, iar regimul de foraj cu circulatie directa reprezinta o armonizare a celor trei parametrii, debitul de noroi, apasarea si rotatia. Pentru ca sapa este cea care are rolul principal in acest sistem, alegerea acesteia se face in functie de conditiile geologice, dar si tinand cont de toate aspectele economice.

Acest sistem de foraj cu circulatie directa prezinta un randament foarte bun, mai ales in cazul solurilor moi. Solurile tari sau semi tari impun o mai mare rezistenta la sapare, iar timpul de forare este mai mare.

Indiferent de sistemul de foraj pentru care optati, cunoasterea caracteristicilor specifice fiecarui sistem, dar mai ales a factorilor care reprezinta obiectul forajului este absolut necesara. O echipa profesionista identifica toate aceste aspecte si se adapteaza in functie de nevoile clientului, dar si de posibilitatile impuse de mediu. Un foraj nu este o simpla gaura in pamant, asa ca pentru a va putea bucura de apa potabila, de calitate superioara si de un foraj rezistent in timp trebuie sa aveti in vedere faptul ca este important ca acest proces sa fie efectuat in mod corespunzator, cu profesionalism.

Durata de viata a unui foraj depinde de calitatea executiei, dar si de regimul in care acesta este exploatat. O echipa specializata in acest domeniu va va instrui corespunzator pentru a obtine cele mai bune rezultate. De asemenea, la intervale recomandate de timp este necesar sa efectuati unele procese de intretinere, care sa ajute forajul sa functioneze corespunzator si sa furnizeze apa buna pentru consum. Denisiparea este cel mai cunoscut proces care contribuie la intretinerea forajului si la prelungirea duratei de viata a acestuia. Pe piata exista numeroase firme specializate in realizarea unor foraje de calitate, asa ca nu ezitati sa apelati la acestea pentru a va bucura de un serviciu care sa va aduca numai satisfactii si de un foraj executat la cele mai inalte standarde de calitate.

You may also like...