Fotografia, cinci concepte de studiat pentru incepatori

Desi este unul dintre cele mai atragatoare hobby-uri, fotografia este o pasiune care va pune la incercare numeroase abilitati. Cu toate acestea, indiferent de cat de descurajant pare intreg procesul de fotografiere la inceput, voi nu trebuie sa lasati deoparte impulsul de a va testa limitele. Fiind o arta complexa – fotografia se lasa mai dificil descoperita in intreg ansamblul sau, insa cei care ii deslusesc misterele vor ajunge sa nu se mai desparta de aparatul de fotografiat pentru tot restul vietii. Insa, pana a devenii un geniu al fotografiei moderne, incepatorul trebuie sa tina cont de cateva reguli clasice, legate de compozitie, culori, lumina si tehnica.

Expunerea

Expunerea se raporteaza la lumina pe care aparatul o imprumuta in cadrul unei fotografii, procesul fiind asemanator cu cel de ajustare a luminii, pe care il realizeaza ochiul uman. De obicei, capturarea variatiilor de lumina este posibila prin intermediul controlului unui buton, de cele mai multe ori simbolurile fiind clasicii operatori „-” si „+”. Studiaza-ti aparatul in detaliu si sigur vei gasi butonul de expunere, unul folositor pentru cei aflati la inceput de drum.

Lumina naturala

In cadrul unei zile se evidentiaza un interval temporar divinizat de catre fotografii profesionisti, interval care a capatat titulatura de „ora de aur”. Nuantele pictate de razele solare sunt dintre cele mai felurite in preajma rasaritului ori a apusului, iar un fotograf incepator trebuie sa invete sa se bucure de ele!

Perspectiva

Daca intentionezi sa te inscrii la un curs de fotografie, atunci ai un punct bun de plecare. Pe de alta parte, daca vrei sa iti insusesti pe cont propriu conceptul de perspectiva, atunci trebuie sa vanezi informatii din cat mai multe resurse, fie ele tutoriale, carti ori alte fotografii.

Focusarea

O functie pe care o poate indeplini pana si clasicul smartphone, prin atingerea zonei de mijloc inainte de capturarea propriu – zisa a imaginii. La un aparat foto, focusarea pe un singur subiect sau pe un element al mediului inconjurator se face prin apasarea timida a shutter-ului, pentru ca aparatul sa primeasca instructiunea de focusare.

Compozitia

De-a lungul timpului, compozitia a suferit cele mai multe modificari, in fiecare era echilibrul fiind privit cu alti ochi. Tendinta unui fotograf aflat la inceput de drum este aceea de a-si focusa intotdeauna atentia pe subiect, insa cei avansati renunta la aceasta tehnica pentru ca devine mult prea omogena in lumea fotografiei.

You may also like...