Google si Vodafone se aliaza impotriva Apple

Marti, la Mobile World Congress, Google si Vodafone au prezentat urmasul lui G1, primul telefon realizat de gigantul IT, relateaza The Independent. Desi prima incercare nu a avut prea mult succes, Google spera ca prin parteneriatul cu Vodafone sa reuseasca sa zguduie suprematia iPhone-ului pe piata desmartphones.

Ca si G1, care fusese, insa, realizat alaturi de T-Mobile, noul telefon, care va folosi sistemul de operare Android, va fi produs de HTC si va purta numele de HTC Magic. Mesajul este, deci, evident: Google are nevoie de putina magie ca sa invinga Apple.

Capitolul cu care se lauda alianta Google – Vodafone este designul, chiar aspectul la care G1 suferea cel mai tare. HTC a renuntat la tastatura in favoarea unui touch-screen de 3,2 inci. Telefonul este dotat si cu GPS, Wi-Fi si o camera de 3,1 megapixeli.

Copilul cuplului Google-Vodafone este asteptat sa se nasca in urmatoarele luni, fiind, evident, disponibil numai cu un anumit abonament la un anumit operator de telefonie mobila.

Tot la capitolul telefoane mobile, se pare ca cele mai importante companii producatoare de astfel de dispozitive, absolut necesare supravieturii in societatea actuala, s-au pus de acord si, pana in 2012, va exista un incarcator universal, valabil, deci, pentru toate modelele. De asemenea, aceste incarcatoare vor fi mai ecologice decat actualele modele, folosind cu pana la 50% mai putina energie.

smart guess: Cred ca am mai zis chestia asta, dar din toata lupta asta, cei mai castigati ies utilizatorii. Daca Google+Vodafone vor reusi sa ajunga un competitor adevarat pentru Apple, cu atat mai bine. Cat despre incarcatoarele unice, e o idee foarte buna, economica si ecologica.

 

You may also like...