Google va lansa un sistem de operare

In vesnica lor competitie de pe piata de IT, Google se pregateste sa dea o noua lovitura celor de la Microsoft. De data asta, insa, replica oamenilor din spatele celui mai popular motor de cautare va trebui sa fie foarte puternica pentru a-si putea clatina rivalii. Conform The New York Times, Google a anuntat ieri ca va lansa spre sfarsitul acestui an un sistem de operare pentru PC-uri. Acesta va fi destinat, initial, netbooks-urilor, laptopurile ‘low-cost’ ale caror vanzari au crescut simtitor in ultima perioada.

Sistemul de operare se va numi Google Chrome Operating System si se va baza pe caracteristicile browserului web cu acelasi nume: simplitate, securitate si rapiditate. “Vrem ca utilizatorii sa poata porni calculatorul si intra pe internet in cateva secunde” au declarat pe blogul oficial al companiei Sundar Pichai, vicepresedintele Google, si Linus Upson, directorul pentru tehnologie.

Acest now software vine in sprijinul viziunii Google in ceea ce priveste viitorul PC-urilor, inlocuind programele rulate din memoria calculatorului cu cele aflate direct pe internet, folosite in browserul de internet.

Google Chrome OS va fi un program de tip open-source, utilizatorii putand contribui la dezvoltarea si imbunatatirea sa.

smart guess: E o mutare curajoasa din partea Google, dar era de asteptat ca ea sa se intample mai devreme sau mai tarziu. Fiecare dintre jucatorii mari de pe piata de IT vrea sa detina monopolul, sa domine la absolut toate capitolele. Windows va fi, insa, foarte greu de invins. Lumea s-a obisnuit cu sistemul celor de la Microsoft si, chiar daca apar alternative mai bune, renunta foarte greu la acesta. Eu ma numar printre fanii Chrome, in special pentru viteza sa. Sunt foarte curios sa vad cum o sa reuseasca Google sa imprumute caracteristicile browserului web viitorului sau sistem de operare.

 

You may also like...