Hurezeanometrul

Emil Hurezeanu s-a enervat! Asta e intr-adevar o stire… iar cel care a reusit performanta sa-l scoata pe Hurezeanu din nota si prestanta lui obisnuita este Bogdan Olteanu. Din comoditate nu o sa reiau povestea in care un oficial roman a indraznit recent sa acuze (culmea!!!) un diplomat american de coruptie. O sa insist mai mult pe gesturile, grimasa si starea de spirit a lui Emil Hurezeanu, care in emisiunea “100%” de la Realitatea Tv pare sa fi realizat pentru prima oara ca un popor poate avea in 2015 cei mai neinspirati conducatori.

Daca mi-aduc bine aminte, Hurezeanu i s-a adresat lui Olteanu chiar si cu apelativul “mai baiatule”…si poate ca detaliul pare irelevant la prima vedere, insa schimbarea registrului verbal la un om de factura lui Hurezeanu se petrece extrem de rar. Hurezeanu a aprut la televizor stupefiat atat de gafa tanarului liberal cat si de inconstienta afisata de acesta atunci cand i s-a explicat cum, cat si unde a gresit. Directorul editorial de la România liberă s-a straduit sa-i spuna celui ce este presedinte al Camerei Deputatilor ca nu se poate dezbraca in niciun context de haina de oficial a statului si nici nu este indicat, ca acesta, prin diverse declaratii, sa puna in pericol relatiile externe ale statului pe care il reprezinta.

De fapt, ziaristul nu era contrariat de pozitionarea lui Olteanu pe un culoar antiamerican ci era ingrijorat de faptul ca Romania este reprezentata la nivel inalt de oameni care nu inteleg mecanismele diplomatiei. In traducere, referirile lui Olteanu la adresa ambasadorului american, la principiile pe care americanii isi consolideaza democratia, trec de stadiul in care un om emite pareri si-si da cu tesla in dibacia de a face politica, ajungand sa altereze relatiile dintre doua state. Vazand metamorfoza unui analist, prin definitie echilibrat, am ajuns la concluzia ca hurezeanometrul este instrumentul de masura cel mai indicat aprecierea calitatilor exponentilor clasei politice. In cazului lui Bogdan Olteanu hurezeanometrul era la Turcescu in emisiune pe rosu…lucru foarte rar intalnit pana acum, indiferent de cate bazaconii au scos pe gura alesii neamului.

Ma multumesc la final sa le reamintesc politicienilor practicieni din PNL ca au reusit in aproximativ doua luni (intr-un an electoral) sa puna in paginile ziarelor intamplari partial distractive si total nefavorabile imaginii partidului, in care s-au remarcat trei personaje: Remes, Cioroianu si Olteanu. Strategie sau prostie???

You may also like...