Importanta curatarii cosurilor de fum

Desi sa cureti un cos de fum din locuinta ta este o actiune recomandata a fi facuta de cel putin 2 ori pe an, multi proprietari neglijeaza acest lucru deoarece implica efort si murdarie. Cu toate acestea, sarcina este una absolut esentiala daca folosesti frecvent sursa de caldura.

Curatarea va avea un impact atat asupra sanatatii, cat si a sigurantei tale. Insa, daca este efectuata frecvent si corespunzator, puteti evita prezenta alergenilor in locuinta. De asemenea, puteti preveni si anumite depuneri de praf si murdarie. Existenta lor pe suprafata interioara a unui cos de fum poate bloca eliminarea gazelor toxice de catre sursa ta de caldura, facand ca fumul sa se intoarca spre casa si sa creeze aer toxic, nociv. De asemenea, un cos de fum infundat poate aduce si depuneri de creozot, a carui prezenta in exces poate cauza un incendiu necontrolat.

cos-de-fumPrimul pas in tot acest proces il reprezinta o inspectie anuala a cosului de fum. De obicei, se recomanda ca aceasta sa fie facuta in a doua luna de toamna, cand sezonul rece inca nu s-a stabilit si e inca perioada potrivita pentru a putea efectua analiza fara dificultati. In cazul in care observati ca starea acestuia nu este intocmai una buna pentru ca semineul sau soba sa functioneze la capacitate optima, se recomanda schimbarea acestuia cu un cos de fum Max Stil din inox. Cosurile vechi pot in orice moment sa intampine probleme de functionare ce apar in urma deteriorarii calitatii sale odata cu trecerea timpului.

E indicat sa punem accent pe sanatatea noastra, de aceea nu trebuie sa inceapa niciun sezon rece fara a ne asigura ca avem cosuri de fum Max Stil care sa faca fata utilizarii excesive a surselor de caldura in situatia aparitiei temperaturilor extrem de scazute.

Al doilea pas acapareaza situatia in care cosul de fum este intr-o stare buna de functionare, insa necesita a fi curatat cu atentie. E usor sa obtii uneltele si produsele necesare, insa procedura in sine este una foarte dificila si implica mult efort sau diferite costuri, asta daca alegi sa apelezi la un specialist pentru solutionarea sarcinii. Acestia sunt, de obicei, echipati cu tot ceea ce le trebuie. Singura ta preocupare, in calitate de client, este sa efectuezi plata serviciilor. Ce-i drept, e indicat sa le urmaresti si activitatea in plina dezvoltare. Pana nu vei gasi un serviciu in care sa ai deplina incredere, trebuie sa incerci cateva optiuni si, intr-un final, sa te rezumi la cea care a fost cea mai eficienta.

Raspunsul la intrebarea „Cat de des trebuie efectuata curatarea unui cos de fum?” variaza in functie de persoana pe care o intrebi. Daca detinatorul casei doreste sau simte nevoia sa efectueze activitatea in fiecare luna, nu este nimic gresit. Chiar si inspectia anuala poate determina frecventa cu care trebuie sa apelezi la un serviciu de acest fel. Starea cosului constituie un factor important in aceste calcule. Cu cat un cos de fum este mai modern si mai nou, cu atat vei fi nevoit sa investesti mai putini bani in intretinerea sa.

You may also like...