Importanța de a rămâne echilibrat

Pentru a trăi o viață întreagă, există un principiu important pe care trebuie să-l amintiți. Principiul este echilibrat. Încălcarea acestui principiu vă va duce numai la mizerie.

Există cinci aspecte ale vieții pe care trebuie să le păstrați echilibrate:

  • Muncă
  • Sănătate
  • Învăţare
  • Social
  • Spiritual

Din nefericire, mulți oameni au ceea ce eu numesc „succes nesatisfăcut”: au un succes imens în unul sau două aspecte ale vieții lor, dar pe seama celorlalte aspecte.
Pentru cei din afară, s-ar putea să pară a fi „sălbatic de succes”, „a trăi visul” și așa mai departe, dar faptele sunt diferite. Viața lor de familie ar putea fi nefericită, ar putea fi slabă din punct de vedere fizic sau ar putea fi deprimată. În orice caz, trăirea unei vieți dezechilibrate vă va costa foarte mult.

De aceea este important să faceți un efort deliberat pentru a rămâne echilibrat. Trebuie să faceți o prioritate.

Pentru mulți, singurul aspect care cauzează alte aspecte care suferă este Munca. Ei petrec atât de mult timp la lucru încât nu au suficient timp pentru celelalte aspecte. Ei nu au timp suficient pentru a fi cu familia și prietenii lor, pentru a crește spiritual, pentru a-și exercita și pentru a se odihni

Dar de ce se întâmplă?

În majoritatea cazurilor, cred că există o convingere care o provoacă. Credința este că având mai mulți bani mă va face mai fericit. Această credință îi determină să petreacă atât de mult timp la locul de muncă în detrimentul celorlalte aspecte ale vieții lor.

Dar tu stii ce? A trăi astfel nu te va face fericit. În schimb, te va face mizerabil. Sigur, poate dura mai mulți ani înainte să simțiți efectul. S-ar putea chiar să te simți bine pe drum. Dar sfârșitul este inevitabil dacă nu schimbi direcția.

Deci, cum putem depăși acest lucru? Cum putem rămâne echilibrați și nu cădem în această capcană?

Trebuie să ataci credința falsă în centrul ei. Trebuie să atacați convingerea că având mai mulți bani vă va face mai fericiți. Antidotul este mulțumit.

Adevărul este că e bine să nu ai la fel de mult ca vecinii și prietenii tăi. Este bine să trăiți o viață simplă. S-ar putea să nu pari că ai reușit în afară, dar ai ceva mai bun decât asta. Dacă trăiți o viață echilibrată cu mulțumire, ați realizat ceea ce mulți oameni încearcă să realizeze: trăind o viață plină și fericită. Și asta contează.

You may also like...