Incepem sezonul cald cu o prajitura delicioasa – partea I

Ieri a fost o zi dedicata cofetariei. Si pentru ca e vremea caiselor mi-am amintit de una din prajiturile preferate ale copilariei mele, o prajitura pe care de altfel o stie orice bunica, mama, nevasta sau sora mai mica (ma rog, aici am dubii!). Se face simplu si apoi in afara de caise putem pune visine, prune corcoduse zarzare si la un moment dat eu am incercat si cu zmeura/mure/afine.

Orice astfel de incercare pe timp de vara incepe cu un pahar de spritz cu multa gheata.

(Acum ar fi momentul pentru o mica paranteza: spre deosebire de francezi, nemtii sunt si ei ca si noi, romanii mari iubitori de spritz. Se cheama Weinschorle si este pe lista de bauturi, cel putin pe timpul verii, a oricarui restaurant nemtesc. Ce am vrut sa va spun este ca aici ma simt foarte relaxat sa imi fac un spritz la carciuma in timp ce in Franta trebuie sa trag cu coada ochiului sa nu ma vada nimeni, asta daca nu vreau sa ajung de rasul tuturor celor prezenti).

Inapoi la prajitura ca avem treaba. Cum va spuneam foarte simpla: N oua, N linguri de zahar, N linguri de faina, N linguri de ulei. In cazul meu N = 8 dupa cum se vede cu ochiul liber.

You may also like...