Indrazneste să experimentezi!

Da, indrazneste să experimentezi! În optimizarea vieții, experimentul este foarte important. De fapt, cred că experimentul este o parte integrantă a optimizării vieții. Nu există optimizare a vieții fără experiment. Sau pentru a fi exact, nu există o optimizare a vieții fără experiment continuu.

De ce? Răspunsul se bazează pe cuvântul „optimizare” în sine. Optimizarea înseamnă că încercăm să profităm la maximum de ceva. Este un proces continuu. Întotdeauna vrem să găsim modalități mai bune și mai bune de a face ceva. În domeniul informaticii, de exemplu, procesul de găsire a algoritmilor mai rapizi și mai eficienți este un proces „etern”, nu se va opri niciodată.

Alte lucru se aplică la optimizarea vieții. Este un proces etern în care nu vom ajunge niciodată la un sfârșit în care să putem spune „opriți” și „suficient”. În plus, în acest proces, singura modalitate de a face progrese este găsirea de noi și mai bune modalități de a face lucrurile. Iar singura modalitate de a găsi aceste noi și mai bune căi este prin a încerca ceva, bine, nou. Cu alte cuvinte, este experiment.

Fiți dispuși să experimentați aici, ceea ce înseamnă că trebuie să avem:

Minte deschisă

Ceea ce credem ca fiind „cea mai bună practică” ar putea fi foarte posibil să fie dovedit altfel în viitor. Deci, trebuie să avem o minte deschisă pentru a accepta ceva nou. Sau cum spun oamenii de știință, trebuie să avem voința de a ne îndoi de actuala „teorie” pentru a accepta noua.

Flexibilitate

Nu numai în minte, trebuie să fim pregătiți să schimbăm oricând motorul „fluxului de lucru”. Experimentul înseamnă că uneori trebuie să ne schimbăm modelul fluxului de lucru pentru a se adapta noilor practici pe care vrem să le încercăm.

Desigur, rezultatele experimentelor nu sunt întotdeauna pozitive. Există momente în care experimentul nostru se termină în eșec. Dar aceasta este, de asemenea, o lecție în sine, pentru că cel puțin știm că nu ar trebui să facem așa. Asta este și progres, nu?

You may also like...