Investitia in mobila de restaurant  –  o sarcina usoara sau dificila?!

mobilier comandaExista atat de multe detalii pe care trebuie sa le iei in considerare in momentul in care te preocupi de investitiile in mobilierul viitorului tau restaurant, incat un plan organizatoric pare tot mai dificil de creionat pe cont propriu. Mai mult decat atat, amenajarea interioara a acestuia trebuie sa tina cont deopotriva de tematica, de forma salii, dar si de resursele financiare pe care le ai la dispozitie, diferentele dintre pal, lemn sau sticla fiind sesizabile la finele proiectului.

Insa, inainte de a te descuraja, gandeste-te doar la faptul ca moiblierul la comanda dintr-un restaurant aduce valul de clienti fideli si, implicit, succesul afacerii tale, asa ca este timpul sa devii responsabil si sa gandesti profesionist. Iti impartasesc cateva planuri, asta pentru a-ti trasa in linii marii criteriile de care trebuie sa tii cont cand iti comanzi mobilier la comanda dintr-un magazin de profil.

  1. Ofera un sentiment placut clientelei tale. Daca ai o tema in minte, atunci incearca sa o implementezi prin intermediul fiecarui corp de mobilier, fie el o masa, un scaun sau o mica scena amplasata langa ring pentru evenimentele speciale. De asemenea, optati pentru aceeasi ambianta si in cazul ornamentelor, al draperiilor si al mochetelor, conceptul de „tot unitar” fiind esential pentru un restaurant respectabil.
  2. Echilibru dimensional. Inainte de a comanda o masa sau scaunele din zona barului, asigurati-va de faptul ca masurati corespunzator spatiul disponibil, tocmai pentru a nu obtine un restaurant aglomerat, ce nu ofera clientului optiunea de a se deplasa comod de la o masa la alta, sau de la masa la toaleta.
  3. Nu optati pentru un design coplesitor. Conceptul de restaurant nunta implica si o dorinta pentru extravaganta a proprietarilor, ceea ce se traduce prin impulsul de a aduce numeroase culori, texturi si corpuri de mobilier in ansamblul restaurantului, lucru care nu ar trebui sa se intample. Daca alegeti un stil traditional, atunci lemnul si blanurile naturale nu trebuie sa lipseasca din peisaj, insa daca doriti un spatiu amenajat in stil minimalist puteti renunta la corpurile de mobilier care nu sunt multifunctionale sau la amalgamul de tonuri cromatice foarte aprinse.
  4. Alegeti un material standard, usor de intretinut. Fiecare proprietar de restaurant viseaza sa isi transforme locatia intr-un sanctuar gastronomic, foarte elegant si sofisticat. Insa, alegerile trebuie sa fie si practice pentru a va asigura de faptul ca spatiul se poate curata si organiza eficient, chiar si dupa un eveniment fastuos. Asadar, daca alegeti lemnul mizati pe o esenta rezistenta, care nu se degradeaza facil la umiditate, iar daca optati pentru sticla pregatiti-va sa efectuati mici inlocuiri la anumite perioade de timp.
  5. Lucrati doar cu profesionisti. Ce-i drept, nu toate persoanele detin suficient simt estetic si inspiratie pentru a decora un restaurant, sau pentru a-l amenaja de la cap la coada. In aceste situatii, serviciile unui designer de interioare par a fi ceea ce va trebuie, acesta oferindu-va un sprijin personalizat. In plus, daca luati pe cont propriu lucrarile de amenajare, aveti grija sa va inconjurati doar de echipe responsabile si furnizori seriosi.

You may also like...