iPhone + AppleTV = iRevolution?

Asa cum era de asteptat, Apple a livrat. Nu asa cum au vrut toti cei care au creat fantastica presiune la care a fost supusa compania in ultimele zile (credeti-ma, pe blogurile pe care le citesc, chiar in cele fara nici o legatura cu Apple sau Mac, au existat macar cateva referinte despre ce va mai livra Apple la MacWorld). Unii zic ca ar fi chiar iDisapointed. Ei bine, eu unul nu.

Ba dimpotriva. Am asistat la doua lansari care intr-adevar scot la iveala tot ce este mai valoros in Apple: inventivitatea si nonsalanta cu care reinventeaza tehnologii, facindu-le incredibil de simple.

iPhone este probabil noua paradigma a telefoniei. Combinind, asa cum se astepta dealtfel, un iPod, un telefon si un PDA, iPhone e totusi ceva mai mult, si adevarata lui putere sta in modul in care se efectueaza apelurile telefonice. Ati stat vreodata sa analizati cat timp pierdeti formind numarul? Cat timp pierdeti ca sa dati un telefon? Apple a stat si a analizat si a gasit solutia: nu mai formezi. Dai cu degetul. Noul iPhone are o tehnologie asemanatoare cu un touch-pad (remember LG Chocolat?) in care doar iti plimbi degetul pe ecran, selectezi dintr-o lista corespondentul, apesi, si voila! Superb. Altfel, e quad-band: 850MHz, 900MHz, 1800MHz, si 1900MHz + EDGE, si are o gramada de goodies pe partea de iLife: fotografii cu camera de 2 MP, cautarea de melodii se face vizual, rasfoind copertile albumelor, iChat ca si text SMS wrapper, inclusiv o versiune de Safari, asa ca puteti vedea pagini web in HTML, nu numai WAP.

Steve Jobs probabil e familiar cu conceptul de “mintea cocosului”. Si iPod-ul era la mintea cocosului, doar ca nu s-a gasit nimeni suficient de nebun sa-l si scoata pe piata.

iPhone a fost disponibil initial in Statele Unite si ulterior in Europa. Versiunea de 4 GB costa 499 USD, iar versiunea de 8 GB costa 599 USD, insa telefonul necesita un contract pe doi ani cu un operator GSM, Cingular.

Al doilea produs livrat de Apple este AppleTV, conceptul de home-entertainment cu care se incearca legarea iTunes si a pay-per-download concept de family-entertainment. Pe scurt, AppleTV este un receiver 802.11 care se leaga de biblioteca iTunes de Mac. Descarci pe laptop sau desktop prin iTunes, platesti continutul (si nu plasticul DVD/CD-ului) si vezi pe TV, prin AppleTV. Ai si remote, deja inclus la o serie de modele – e vorba de tehnlogia FrontRow. AppleTV va fi in magazine in Februarie 2007, va costa 299 USD, si deja se accepta pre-comenzi pentru el. Daca va grabiti, poate ca mai prindeti.

Recunosc, AppleTV nu mi se pare atat de spectaculos ca iPhone. Probabil pentru ca au mai incercat si altii, fie prin console de jocuri care sa aiba si functii de home-entertainment, fie prin clasa de computere bare-bone, etc. Dar un producator de computere de talia lui Apple care doreste sa intre pe piata telefoanelor, si mai are si tupeul sa reinventeze felul in care dai efectiv telefoane, ei bine, e ceva la care sa te gandesti.

You may also like...