La G8 s-au stabilit noi limitari ale incalzirii globale

La intalnirea de la L’Aquilla a marilor lideri politici ai lumii, conducatorii statelor puternic industrializate si-au propus sa incerce ca, pana in 2050, sa limiteze efectele incalzirii globale la doar doua grade Celsius peste nivelele pre-industriale. Potrivit BBC News, pentru a-si putea atinge acest scop, participantii la G8 au stabilit si noi limite pentru emisiile de carbon.

Ca sa ajunga la o reducere de 50% a emisiilor la nivelul intregului glob, tarile dezvoltate vor trebui sa isi scada nivelul poluarii cu peste 80% pana in 2050. Un rol foarte important in acest proces il au si tarile in curs de industrializare, ca India sau China. De asemenea, prim-ministrul Marii Britanii, Gordon Brown, a declarat ca spera ca si tarile care nu apartin G8 vor sprijini initativa liderilor marilor puteri, punand umarul la incercarea de oprire a incalzirii globale.

Acest acord reprezinta un prim pas catre un tratat global, ce ar urma sa fie semnat la conferinta Natiunilor Unite, din decembrie, de la Copenhaga.

smart guess: Se naste, din nou, intrebarea: oare nu e prea tarziu pentru asa ceva? Din pacate, cred ca acest acord va avea acelasi efect ca un stingator de incendii intr-o padure arsa aproape in totalitatea. Putem, totusi, sa speram ca aceste incercari din ceasul al 12-lea vor putea schimba ceva.

 

You may also like...