Libraria online – Sursa De Dezvoltare Personala

Cultura si cartea au devenit in prezent notiuni ce par din ce in ce mai ameninate. Printre dusmani se numara, bineinteles, si internetul.

Desi multi nu sunt de aceasta parere, ceea ce tine de tehnologie nu ne usureaza viata, ci, din contra, ne impune o nevoie constanta de a ne adapta acestei lumi. O noua tehnologie poate avea un limbaj cu mult diferit si poate necesita o lunga initiere pentru a-l putea utiliza. Cartea insa, ramane aceeasi, participand in proportii mult mai mari decat tehnologia la ceea ce tine de dezvoltarea culturii.

Internetul, in acest caz, putem spune ca ingreuneaza destul de mult cititorul pentru ca acesta este nevoit sa verifice atent informatiile, sa le filtreze, ceea ce presupune un spirit critic special. Sa nu uitam ca pe internet suntem bombardati in permanenta cu tot felul de informatii, de la publicitate la cele mai scandaloase subiecte legate, de exemplu, de detalii neinteresante din viata unor celebritati. Ceea ce are nevoie fiecare dintre noi este acel filtru al mintii, care sa ne ajute ca atentia sa nu ne fie distrasa de subiecte care nu au nici un folos.

Am putea transforma cu usurinta internetul, care este o resursa imensa pentru necesitatile noastre, intr-un prieten. Cum? Imbinand ceea ce inseamna tehnologia cu cultura, cu cartile in acest caz. Cea mai apropiata solutie ar putea fi, de exemplu, o librarie online unde putem gasi cu usurinta carti de dezvoltare personala, carti online sau ebook, chiar si, de ce nu, carti pentru copii. Necesitatea culturii este de necontestat, tot ce trebuie sa facem este o simpla cautare pe internet. Sa nu uitam insa de spiritul critic..

You may also like...