M-am decis sa gatesc o placintica satioasa

Salutare dragii Ratatouille-ului! A venit toamna. Si a venit nu doar cu furtuni, rafale de ploaie, fulgere care fac spectacol pe cer (spre bucuria mea si groaza copiilor), crizanteme in balcon, ci si cu mancaruri asortate prin bucatarie. Adica must si orice merge pe langa! 🙂 Pentru ca incepind cu luna septembrie mustul galopind spre tulburel (si apoi, daca mai apuca, fierbind domol catre un vin limpede si tare) este vedeta incontestabila a pietelor locului.

Denumirile pe care le-au gasit localnicii sunt deosebit de graitoare: mustul dulce, abia cules din boabele ingramadite in teascuri uriase a primit numele de Neuer Süßer noul dulce care merge dat si copiilor de-o schioapa. Dupa numai citeva ore zaharul incepe sa-si faca treaba tulburind mustul cremos si dindu-i o abia perceptibila tarie. Noi ii spunem atit de frumos tulburel, iar svabii il denumesc fie Federweißer daca provine din struguri albi, fie simplu Krätzer de la senzatia data de acid. Si tot ei, svabii, cred ca cel mai bine linga un pahar de Neuer Süßer merge o felie sanatoasa de placinta cu ceapa: Zwiebelkuchen.

Cum a decurs poezia prepararii ei, invaluita in aburii de alcool fraged de tulburel, in randurile si imaginile de mai jos.
Este o placinta foarte satioasa, cu ceapa, costita afumata si smintina care se odihnesc pe un blat facut cu drojdie.

You may also like...