Masini de spalat utile pentru economisirea electricitatii si a apei

masini-de-spalatDaca incercati sa economisti bani si sa fiti mai binevoitor cu mediul inconjurator, un bun loc pentru a incepe se afla chiar in locuinta ta, prin intermediul rufelor. De la tipul de masina de spalat pe care il detineti, la calitatea si cantitatea detergentului utilizat, exista intotdeauna un loc unde poti limita consumul doar la strictul necesar. Atunci cand stii sa profiti la maxim de ceea ce ai, va fi la fel ca atunci cand gasesti bani prin buzunarele pantalonilor. Citirea unui review asupra unui electrocasnic, precum masina de spalat, nu doar ca te va indruma spre a alege produsul potrivit cerintelor tale, ci iti va pune la dispozitie variatii de caracteristici ce vor contribui la un consum energetic scazut.

Masina de spalat: incarcare prin parea frontala sau pe deasupra?

Masinile de spalat in cadrul carora rufele se pot introduce in cuva prin partea frontala consuma mai putina apa si mai putin detergent in comparatie cu cele ce au deschiderea deasupra. Daca preferi sa cureti hainele in apa calda, ar fi putut fi o economie de energie, de asemenea. Cele mai multe dintre masinile de spalat cu deschidere frontala costa mai mult decat celelalte modele. Totusi, economia se face prin intermediul apei si a detergentului atunci cand sunt puse in folosinta si, in acelasi timp, sa ajute mai mult mediul inconjurator.
Daca detineti deja o masina de spalat cu incarcare prin partea superioara, iar cumpararea uneia frontala nu este in orizontul achizitiilor pentru perioada apropiata, incercati sa alegeti folosirea apei reci pentru a economisi bani si energie.

Rata de energie

Masinile de spalat trebuie sa aiba in dotare o eticheta care sa arate rata de energie consumata, aceasta fiind, in general, o insiruire de stele si un numar care sa arate consumul general de kilowatti ora(kWh pe an) pe care il utilizeaza.

Unii producatori separa numarul de kWh in functie de tipul de apa folosita(calda sau rece). Pentru a calcula costurile anuale ale masinii de spalat, se inmulteste rata de energie electrica(costul unui kW) cu numarul de kWh impus de aparatul electrocasnic.

Cu cat o masina de spalat este marcata cu mai multe stele, cu atat consumul de energie este mai eficient. Cu toate acestea, poti compara evaluarea prin stele doar intre masinile care au aceeasi capacitate. O masina de spalat mai mare poate avea mai multe stele decat una mica(deoarece un volum mai mare implica elemente de compozitie mai mari ale masinii, implicit un consum ridicat) si va consuma in mod evident mai multa electricitate intr-un an.

Sfaturi utile pentru economia de energie

1. Foloseste apa rece pentru spalare – cateva dintre testele noastre au demonstrat faptul ca exista doar o diferenta minora intre performanta unei spalari cu apa calda si a uneia cu apa rece, in special atunci cand cureti haine colorate, nu albe. In cazul in care utilizati o spalare cu apa fierbinte sau calda, alegeti o clatire rece – foloseste mai putina energie. Cu toate acestea, daca spalati frecvent cu apa rece, veti fi nevoiti sa folositi regulat si apa calda pentru ca are un efect mai bun in curatarea masinii de spalat.

2. Spala intotdeauna o incarcatura completa a masinii – se utilizeaza aceeasi cantitate de electricitate, acelasi volum de apa si de detergent ca pentru spalarea a jumatate de cuva, asta cat timp dispozitivul nu are senzori speciali pentru determinarea volumului de haine introdus.

3. Scoate masina de spalat din priza atunci cand nu este folosita – unele masini pot avea un mod de „standby”, ceea ce inseamna ca acestea inca folosesc electricitate chiar daca nu sunt utilizate.

4. Daca masina ta are caracteristici de economisire a energiei, foloseste-le – acestea pot include un program de spalare rapida pentru hainele care nu sunt prea murdare sau programe de economisire a apei.

You may also like...