Merita sa-ti cumperi un smartwatch in ziua de azi?

In perioada contemporana suntem inconjurati de tehnologie. De fapt, in ultimii 30 de ani tehnologia a evoluat atat de rapid incat e aproape imposibil sa stii cu exactitate perioada in care a aparut fiecare dintre noile dispozitive pe care le intalnesti la tot pasul.

In momentul in care un nou gadget isi face aparitia pe piata, e foarte greu pentru oricare dintre noi sa ne abtinem din a da banii pe el doar pentru a vedea care ii sunt functiile si pentru a fi in rand cu ceilalti detinatori ai respectivului dispozitiv.

Acest fenomen a avut loc in randul tehnologiilor smart, in special a telefoanelor si a smartwatchurilor. Odata cu aparitia ceasurilor inteligente, fiecare persoana a avut cel putin o data intentia de a sti ce poate sa faca acest mic dispozitiv sau sa vada ce are in plus fata de clasicul ceas pe care il stim cu totii.

Dupa ce ne-am convins ca sunt diferente intre ceasurile obisnuite si cele Smart, am ajuns sa ne intrebam daca merita sa dai banii pe un smartwatch.

Smartwatch – avantaje si dezavantaje

Sunt cateva mari avantaje ale smartwatchurilor, cel mai mare fiind acela ca ai toate functiile la un loc, toate integrate intr-un dispozitiv usor de accesat. Poti sa suni, sa raspunzi la mesaje, sa faci poze, sa monitorizezi activitatea fitness si multe alte lucruri.

Lista functiilor este atat de vasta incat iti va fi greu sa le poti tine minte pe toate. Imagineaza-ti cum ar fi sa platesti contactless cu cardul fara ca macar sa folosesti cardul, ci doar sa pui ceasul langa aparatul de plata.

Nu doar ca functioneaza bine, ci si arata bine. De fapt, nimic nu arata mai bine pe mana ta decat un nou smartwatch, mai ales unul dintre acelea care folosesc designul unui ceas clasic, dar functioneaza ca cele mai moderne ceasuri inteligente. Mai mult de atat, se sincronizeaza perfect cu dispozitivele mobile.

Ca principal dezavantaj putem nota pretul, care deseori reprezinta motivul pentru care oamenii aleg sa evite cumpararea unui smartwatch. Evident ca exista si produse care costa ceva mai putin, insa un ceas smartwatch performant poate ajunge la 1500 – 2000 de lei sau chiar mai mult.

Impactul initial este unul dintre motivele achizitiei unui smartwatch, fiind foarte complex si atractiv. Interesul scade in momentul in care ajungi sa-i cunosti toate dedesuburile si sa nu ti se mai para nimic asa de spectaculos.

You may also like...