Metode prin care ne putem reinventa – II

2. Imaginati-va posibilitati noi.

Dupa identificarea abilitatilor de baza, va puteti imagina noi posibilitati. Cum iti poti folosi abilitatile de baza pentru a oferi valoare oamenilor intr-un mod nou? Fii creativ in imaginatia ta. Nu lasati vocile negative sa o impiedice. Lasa-l sa mearga catre directii neasteptate.

3. Construiti o pasiune pentru invatare.

Alaturi de a-ti imagina noi posibilitati, trebuie sa-ti construiesti o pasiune pentru invatare. De ce? Pentru ca reinventarea te impune sa inveti lucruri noi pe parcurs. Daca ati face o povara, nu ati ajunge departe. Asa ca face-i o bucurie in schimb.

4. Experiment.

Ce ar trebui sa faci cu noile posibilitati care iti vin in minte? Experimenteaza cu ele! Faceti niste cercetari. Realizati proiecte secundare. Folositi metoda de iteratie pentru a va putea regla rapid. Astfel puteti gasi directia care va este cea mai promitatoare.

5. Fii plin de resurse.

Iti place sau nu, vor fi dificultati pe parcurs. In loc sa le evite, asteptati-le si fiti pregatiti. Cheia aici este sa fii plin de resurse. Imi place definitia din dictionar a resursei: „avand capacitatea de a gasi modalitati rapide si inteligente de a depasi dificultatile.”

6. Faceti timp pentru a reflecta.

A merge intr-o directie noua nu este usor. De-a lungul drumului sunt capcanele. Daca nu esti atent, ai putea urmari un lucru in detrimentul altor lucruri mai semnificative din viata ta.

Acesta este motivul pentru care este esential sa iti faci timp pentru a reflecta asupra vietii tale. Ar putea fi sub forma de rugaciune, jurnal sau altceva. Important este ca iti faci timp sa te reconectezi cu cele mai profunde valori.

You may also like...