Microsoft avansează în domeniul telefoniei mobile

Microsoft are de ceva timp un sistem de operare pentru telefoanele mobile. Windows Mobile nu e, însă, printre cele mai populare sau apreciate OS-uri. Și cum vorbim despre unul dintre acele nume mari din industria IT, nu se putea ca Microsoft să rămână pe dinafară, nu avea cum să nu încerce să monopolizeze și această ramură a afacerii. Potrivit BBC News, telefoanele mobile ce folosesc noua versiune a Windows Mobile sunt acum disponibile în întreaga lume. De asemenea, urmând modelul Apple,  Microsoft a lansat și Windows Marketplace for Mobile, magazinul de aplicații pentru respectivele telefoane mobile. O altă noutate din partea gigantului IT este My Phone, un serviciu de sincronizare ce se folosește de sistemul norilor informatici.

Aceste lansări au ca scop creșterea market share-ului Microsoft în lumea telefoniei mobile, în acest moment, Windows deținând 9%. Groaznic de insuficient pentru un ego atât de mare.

Deși schimbările nu sunt foarte mari față de versiunea precedentă, noul Windows Mobile 6.5 este mai user-friendly pentru utilizatorii de telefoane cu touch-screen. Acest nou sistem de operare este doar o etapă pregătitoare pentru versiunea 7, ce va fi lansată, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

Momentan, Windows Marketplace nu dispune decât de aproximativ 200 de aplicații, multe dintre ele fiind versiuni compatibile cu Windows Mobile ale unor jocuri celebre. Cu toate astea, reprezentații Microsoft au declarat că urmează să fie facute disponibile o mulțime de alte astfel de programe.

My Phone este o unealtă practică ce permite sincronizarea telefonului mobil cu un calculator, fără ca cele două aparate să fie în legătură direct. Mulțumită norilor informatici, câteva opțiuni importante de securitate sunt disponibile odată cu această aplicație. De exemplu, prin intermediul My Phone, poate fi determinată poziția unul telefon, poate fi lăsat un mesaj pentru cei care îl găsesc, în cazul în care telefonul se pierde, sau acesta poate fi blocat sau formatat.

smart guess: Din câte îmi dau seama, singura inovație vine dinspre My Phone. În rest, nimic nou sub soarele telecomunicațiilor. Poate că ar fi o decizie insipirată pentru Microsoft dacă și-ar canaliza energia și fondurile pe un singur aspect al acestei piețe și nu ar mai încerca să  fie pe primul loc pe peste tot.

 

You may also like...